Anina kuhinja

Vikend dogodivščine in sezona kolesarjenja odprta

Vikend dogodivščine in sezona kolesarjenja odprta

Otvorili smo sezono kolesarjenja. In ja še eno leto je naokoli, ki me spomni, da še vedno uporabljam moje 15 let staro kolo, ki stilsko zares noro paše k meni. (beri sakrastično) Preprosto ne utegnem iti naokrog iskat novo kolo in še vedno čakam, da me dragi za kakšno priložnost z njim preseneti. (Dragi, upam, da bereš. 😉 ) V moji glavi imam vintage kolo s košaro in dokler ne prileti čudežno do mene, bom očitno vozila to moje rdeče zgonjeno kolo – ampak pelje se še vedno. Gorenjka po srcu pač 😀

Torej ta vikend smo končno potegnili iz zimskega spanja naša kolesa in maledva sta se veselila kot kaj. Timon je bil zadolžen za pumpanje gum, Liam in jaz za čiščenje s krpico – za atija pa nisem prepričana kaj je bila njegova naloga. 😀 Fotografiranje za spomin in posledično za to objavo tukaj, ki je nastala čisto po navdihu.

Prejšnje leto smo res veliko kolesarili. Skoraj vsak poletni dan smo preživeli s kolesarjenjem do bližnjega letališča in skakališča z motorji. Tudi letos smo sezono ostvorili s kolesarjenjem do letališča, ki je zares nekih 20-30 minut oddaljen stran. Preden smo uspeli očistiti kolesa smo bili že vsi ponovno lačni od zajtrka in kljub temu, da sem nam pripravila malico presenečenja. Timon obožuje Monte čokoladice in vsake toliko časa ga z njimi tako rada razvajam, saj mu narišejo takšen nasmeh na obraz. Čokoladice sem pripravila za sabo ampak malčka nista mogla počakati do takrat – pa priznam, da smo zares dolgo čistili kolesa. Tako sta jih pomalicala še preden smo kam prišli.

Malce smo bili že iz treninga, saj smo vnaprej pozabili preveriti dnevni red letal. Ponavadi smo se pripravili, da pridemo tja, ko največ letal vzleta in pristaja. Tokrat smo pozabili in ko smo prišli tja smo pol ure čakali na prvo letalo. Vmes smo pojedli vse zaloge hrane, ki sem jih imela v previjalni torbi. Hvala bogu sem tipična mama in imam vedno skrite zaloge. Zjutraj sem jih dopolnila še s Liamovo najljubšo pregreho. Liam namreč ni sladkosned in ga čokoladice pretirano ne ganejo. Je pa oboževalec slanega in je nor na sire. Kadar je najbolj narobe, in zavrača hrano ga vedno zmamim s koščkom sira, pa še občutek je dober, saj mi je zadnjič zobozdravnica rekla, da sir lepo popravi ph zob. Tako mu ga dam še z večjim veseljem. Zanj kupim Milk tiger sirčke, ki so bolj mehki in v luštnih poslikanih embalažah. Ni večjega darila kot to, pa še polni so kalcija in vitaminov, ki prispevajo k zdravemu razvoju.

 

Po vzletu letala, več kot pol ure ni bilo novega, tako smo se zapeljali nazaj domov, saj se je že bližalo nevarno sonce in 11-12 ura. Definitivno ponovimo naslednji vikend ali še prej.