Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Akne, policistični jajčniki in kontracepcija

Akne, policistični jajčniki in kontracepcija

Moj dragi pravi, da sem prišla v puberteto. Po Liamu nisem dobila menstruacije skoraj dve leti in ko sem končno jo, so se začele moje težave z nečisto kožo na obrazu. Na začetku sem akne predpisala reakciji na BB kreme in kozmetiko, čeprav iskreno nisem nikoli z aknami odreagirala na kozmetiko.

Potem, ko sem izločila vse od kozmetike kar sem sumila in je bilo še vedo isto, sem razlog obesila moji spremembi življenskega stila. Zadnje leto sem namreč intenzivno začela telovaditi in rezala sem za dve tretjine količino hrane, ki jo zaužijem. Še bolj intenzivno sem začela s telovadbo prav pol leta nazaj, ko sem namesto dvakrat tedensko začela telovaditi petkrat tedensko in brala sem, da se težave z nečisto kožo dostikrat pojavijo ob večjih spremembah za telo. Ampak zdaj te težave trajajo že več kot pol leta …

Potem pa sem za mnenje vprašala Timonovo dermatologinjo in v trenutku je rekla, da so moji boleči mozolji ob robu obraza, rezlutat hormonskega neravnovesja. Jaz pa sem se v trenutku spomnila, da mi je na zadnjem pregled ginekologinja rekla, da imam policistične jajčnike. Ginekologinjo sem na novem pregledu vprašala glede hormonov, pa je rekla da težko oceni realistično stanje, saj še vedno dojim. Ja, vem. Liam je star dve leti in pol in zavzeto se trudim, da bi ga odstavila že kar nekaj mesecev. Na žalost mi nikakor ne uspe – vsaj ne na lep način. Na grd način, pa ga res ne želim odstavljati, tako bom počakala, da počasi z vztrajnim prepričevanjem prideva do točke, ko bova z dojenjem prekinila. Mogoče, se bo potem moje stanje umirilo. Vsaj upam, da bo tako. Ampak, ker izgleda kot da bo dojenje trajalo še lep čas, iščem pomoč za to obdobje.

Definitivno pomaga, da vsak mesec hodim na mladostniško nego obraza. Čeprav se sama sebi smejim, ko se naročam nanjo. Načeloma bom preživela tudi s temi mozoljčki na obrazu, čeprav priznam, da še bolj kot so moteči za izgled, tudi izjemno boleči. Pri izgledu že uporabim puder in jih skrijem, in hvala bogu so na robu obraza. Ampak ne predstavljam si da bi z njimi živela leta.

Iskala sem rešitve. Čeprav vem da je moja težava hormonsko pogojena, in da trenutno zaradi dojenja ne morem iti na kontracepcijo, ki bi moje stanje s policističnimi jajčniki in hormoni umirilo. Teden nazaj sem se sicer odločila za kontracepcijsko tabletko Cerazette, ki je edina, ki jo lahko jemljem med dojenjem. Tam pa na moje veselje piše, da se mi lahko stanje z aknami še poslabša. Priznam, da me je strah, da bodo slabo vplivale name. Že Mirena (o njej sem pisala tukaj) mi ni pasala in tako sem vsak dan na prstih in čakam, kje me bo zadelo. Zaradi policističnih jajčnikov prav tako nimam redne mestruacije in jo dobim na neke tri mesece, kar pomeni da ves čas lulam na palčke za nosečnost. Kontracepcija je bila zame tako nujna, da sem pomirjena.

Ok, pa da ne napišem celega romana – čeprav sem trenutno res klepetavo razpoložena. Mogoče s takim veseljem pišem, ker se vedno med vami najdejo bralke s podobnimi izkušnjami, ki so že našle rešitve in vbistvu so moje objave kot nekakšna prošnja da vaše izkušnje delite z mano. Bom jih vesela. Zelo.

No, našla sem pa tudi nek nov izdelek, ki mi ga je priporočila prijateljica moje prijateljice, ki je imela podobne težave in ji je pomagal. Ste že slišale za Oxilver produkta? Ga katera uporablja?

Ta obstaja v obliki gela in v obliki pršila. Oba sta namenjena čiščenju kože, delujeta antiseptično in naj bi oskrbovala kožo s kisikom in jo obnavljala. Posebej sta primerna za akne, razpokano in suho kožo.

Sama imam neverjetno suho kožo po obrazu in ob robovih zdaj še polno aken. Da povzamem, zares čudno kožo. :/ Začela sem z uporabo gela in pršila. Ker je moje stanje hormonsko pogojeno, bom najbrž uporabljala oboje do konca in potem ocenila, če sem kam prišla. Rezultat naj bi se poznali po dveh/treh tednih, tako se kmalu javim nazaj, za vse, ki vas bo zanimalo. Še več informacij o gelu najdete tukaj. Še več informacij o pršilu pa tukaj.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.