AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Pečene hrenovke v testu s sezamom

Oprani in osušeni hrenovki.

 

Stepeno jajce.

 

Zgneteno testo.
Zvite hrenovke v testu na peki papirju in premazane z jajcem, ter potresene s sezamom.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 240-250 g moke
– 1,6 dcl mleka ali tople vode
– dober šepec soli
– ščepec sladkorja
– 1/3 kocke kvasa
– 3-4 žlice olja
– 2 žlice sezama
– 1 pest sira
– 1 žlica kečapa
– 2 hrenovki
– 1 jajce

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo na kuhinjsko površino. Ob robu potresemo sol in prilijemo olje. V kozarec prilijemo toplo vodo ali toplo mleko ( mlekom bo testo bolj okusno, vendar tudi bolj kalorično). Vodi ali mleku dodamo sladkor in kvas. Kozarec pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5-10 minut.
Vodo s kvasom nato prilijemo v sredino moke in jo vmešamo. Testo zgnetemo in razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo v obliko pravokotnika debeline približno 3 mm.  Vsak pravokotnik malce pomažemo s kečapom in potresemo s sirom. Poskrbimo da ne potresemo sira čisto po robu, temveč pustimo kakšen centimeter nepotresen. Ob spodnji rob položimo hrenovko in na tesno zvijemo hrenovko v testo. Robove stisnemo in rolado položimo na peki papir ali pomaščen pekač. Po vrhu jo premažemo z žvrkljanim jajcem in potresemo s sezamom.
Hrenovki v testu položimo v segreto pečico na 180 stopinj za kakšne 25 minut.

Dober tek!

Komentarji

  1. Živjo,

    super recept, ampak zanima me kaj je s tistim mlekom v sestavinah? V receptu namreč omenjaš kozarec vode…. in kako velik kozarec mora to biti?

    Lp, Taša

  2. Živjo Taša!

    Me veseli, da ti je recepti všeč. Glede mleka ali vode, pa je vbistvu oboje vredu. Sama osebno ponavadi uporabljam mleko, ker se mi zdi testo potem bolj okusno, tako da ti priporočam mleko, je pa tuda voda ok. Sem dopolnila recept, tako da je zdaj ok. Sem očitno malce preveč hitela pri pisanju.

    Lep pozdravček,
    Ana

Komentarja ni mogoče oddati.