AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Sataraš burrito

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 1 burrito - 2 kosa

Sestavine:

Sestavine:
1 večja tortilja (ali vse razpolovite in delate z dvema manjšima)
1-2 čajne žličke olja
5 manjših jajc
1 paprika (če le gre – babura)
1 manjša čebula
1 paradižnik ali 4-5 večjih češnjevih paradižnikov
vejica svežega peteršilja
1/2 čajne žličke soli
ščepec sladkorja

Postopek:

Natisni

Papriko, čebulo in paradižnik narežemo na drobno. Jajca z vilico stepemo. Vmešamo sol.

Na žlički olja v segreti ponvi popražimo čebulo in papriko, ki ju tudi malo posolimo. Ko se spustita dodamo paradižnik. Pražimo da se omehča. Malce posladkamo. Temperaturo znižamo na srednjo (5-6/9). Vlijemo jajca, potresemo s peteršiljem in na vrh takoj dodamo tortiljo. Pečemo da robovi dobro zamatirajo.

Takrat prevrnemo na desko. Ponev obrišemo in dodamo malce olja. Burrito s tortiljo navzdol položimo nazaj v ponev. Pečemo 2-3 minutke na 6-7/9 vročini ponve, nato pa preložimo na desko in zvijemo. Prepolovimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.