Anina kuhinja

Zakaj je nošenje sončnih očal nujno

Zakaj je nošenje sončnih očal nujno

Sama kar pridno nosim sončna očala, saj sem enkrat brala, da je eden večjih povzročiteljev očesnih gubic nenošenje sončih očal. Zaradi sonca se namreč mrščimo in v kolikor nimamo sončnih očal, se tako hitreje naredijo gubice. In seveda zadnja leta ko se bližam moji 30tki, to zame pomeni, da so sončna očala ves čas na mestu. Ne hvala gubice, že zaradi smejanja, ki se mu nisem pripravljena odpovedati, jih imam preveč. 😀

Vedno prepričujem dragega naj uporablja sončna očala, ampak njega gubice menda ne motijo. 😀 Potem pa sem mu želela dokazati, da je zdravo nositi sončna očala in brskam za članki. Naletim na tega tukaj in priznam, da me je šokiral. Nisem vedela kako zelo škodljivo zna biti sonce in ne boste verjeli, ampak ko je članek prebral dragi, sva se v roku tedna odpravila po nova sončna očala, ki jih zdaj že teden dni nosi – in to redno. 😉

Oba z dragim sva si letos privoščila sončna očala z dioptrijo, ker imava oba slabovidnost na daleč. V kolikor je vid slabši in mu dodaš še zatemnjeno lečo, postane še slabši, zato je pomembno, da za dober vid tudi sončna očala vsebujejo dioptrijo.

Za vse ki vas zanima, naštevam le nekaj razlogov, zakaj je pametno več nositi sončna očala:

1. Sončna očala nudijo UV zaščito. Škodljivi UV žarki lahko povzročijo resna obolenja in v nekaterih primerih dolgotrajne zdravstvene težave.

2. Varujejo pred kožnim rakom. 5-10% vseh kožnih rakov se pojavi okoli oči, s sončnimi očali pa varujemo predel okrog oči.

3. Varujejo pred alergeni. Torej se posebej priporočajo alergikom na cvetni prah.

4. Preprečujejo nastanek gub.

5. Pomagajo proti glavobolom in migrenam, ki nastanejo od močne svetlobe.

6. So nujne ob morju in ob snegu, saj zaradi odbijanja svetlobe naše oko sprejema dvojno svetlobo, direktno iz sonca in nato še odbojno iz vode ali snega.

7. Zato ker s hudimi sončni očali lahko naš outfit spremenimo v nekaj posebnega. 😉

Celoten članek pa najdete tukaj.

Po prebranem članku sva z dragim sprejela odločitev, da kvalitetna sončna očala letos kupiva tudi malčkoma. Doma imamo sicer neka otroška sončna očala, ki smo jih kupili tako mimogrede za neke male pare, pa imam občutek da znajo povzročati več škode kot dobrega. Pa še zares jima udobno ne stojijo na glavi in so bila bolj pripomoček za afnanje. Ker je naš Timon poleg vsega še alergik na pelode, bomo najbrž nakup opravili v najhitrejšem času. Gledala sem že tele modelčke tukaj.

Vi redno nosite sončna očala? Jih redno nosijo tudi vaši malčki?

 

RAZVAJANJE
S sodelovanjem z Optiko Oblak, smo se odločili da vas razvajamo in za vas zapeljemo nagradno igro. Ena oseba dobi skupaj brezplačen očesni pregled in 50% popust na sončna očala z dioptrijo nove kolekcije Marc Jacobs ali Hugo Boss. Pogoje za sodelovanje najdete na Facebooku Anina kuhinja.
Začetek nagradne igre 19.3. do 31.3.2019. Nagrajenec bo izžreban v ponedeljek 1.4. in to ni šala. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.