Anina kuhinja

Tisoč in en način za lep čvrst trebušček po porodih

Tisoč in en način za lep čvrst trebušček po porodih

Moja fantka sta mi pustila zares pestro stegnjeno kožo na trebuhu, ki je sploh na levi strani polna strij. Kljub mazanju s kremo celotno prvo nosečnost, je koža zadnja dva tedna nosečnosti popokala po šivih. Najbolj ravno zvečer, ko je imel Timon gibalno urico. Vsak večer je namreč med 9 in 10 uro zvečer brcal kot nor. Nogice je imel na levi strani mojega trebuha. Tako je desna stran trebuha skoraj nepoškodovana – ima le nekaj strij, medtem ko je leva stran kar dobro poškodovana. Nisem prepričana ali bi bilo bolje, da bi bile raje obe enako poškodovane, ker zdaj izgleda prav trapasto neenakomerno. :/ Da o mojem žalostnem popku ne izgubljam besed.

Pa dobro, pač nisem ena izmed tistih mamic, katerih koža in izgled popka se vrneta v prelepo stanje pred otroci. Vseeno sem zdaj mama dvema srčkanima fantkoma, ki sta moj svet. Kljub temu, nisem stara še niti 30 let in želim si izgledati najbolj kot lahko. In zares želim enkrat samozavestno spet v bikinke. V zadnjih dobrih dveh mesecih sem s pridno telovadbo in pravo prehrano izgubila 5-6 kg. Težko opišem koliko truda in odrekanja stoji za to izgubo. Po dveh nosečnostih je za izgubo kilogramov trud stokrat večji, kot pred otroci. Moje telo se je spremenilo, tukaj ni kaj.

Vseeno z izgubo kilogramov opažam še bolj stegnjeno kožo na trebuhu. Odločila sem se, da za to nekaj naredim in prebrala nešteto spletnih člankov na to temo.

Za očvrstitev kože na trebuhu naj bi pomagalo:

  • vadba za mišice
  • vključitev dovolj proteinov v prehrano
  • goveja juha iz kosti
  • dnevna masaža/piling za prekrvavitev
  • dobra krema s kolagenom

Tako je moj plan zdaj naslednji. Trikrat tedensko že izvajam treninge, za grajenje mišic z Nušinim Fitmami programom, enkrat tedensko kuham govejo juho, vsak dan spijem en hudo zdrav proteinski napitek. Zmešala sem si sol in kokosovo olje, za piling in prekrvavitev, ter vsako jutro in večer dobro vmasiram FrezyDerm kremo za rekonstrukcijo kože po porodu.

Prav iskala sem pravo kremo in v lokalni lekarni naletela na to omenjeno zgoraj. Takoj mi je bila všeč, sploh zato ker ni problematična za dojenje (ja, z Liamom se še vedno dojiva). Zdi se mi kot da je narejena prav za moj problem. Sem se dogovorila, da za vse moje bralke z isto težavo, ki bi prav tako rade potestirale kremo – z mojo kodo FREZYDERM+ANA15 dobite -15% popust na vse izdelke Frezyderm, med drugim tudi za zgoraj omenjeno kremo. Nakup lahko opravite tukaj.

Pripenjam, še nekaj dodatnih informacij za vse, ki vas zanima —>

FrezyDerm Reconstria krema za korekcijo strij je regenerativna krema, ki zmanjšuje vidnost strij, ki se pojavijo med nosečnostjo ali po nenadni spremembi teže. Aktivne sestavine omogočajo globoko hidratacijo, obnovo kolagena in elastina ter gladijo kožo, hkrati pa obnovijo elastičnost kože in ji dajejo naravni videz.

Primerna je za:

  • zmanjšanje vidnosti strij zaradi nosečnosti ali spremembe teže,
  • krepitev oslabljenega kožnega tkiva,
  • preprečevanje povešanja kože.

Še več informacij pa najdete tukaj.

Vsekakor se čez mesec dni javim kakšen bo rezultat. 😉

 

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.