Anina kuhinja

Recenzija nosilke Tula Toddler za večje malčke

Recenzija nosilke Tula Toddler za večje malčke

Že lep čas se lotevam te objave, saj sem dobila ogromno prošenj zanjo. Končno sem si vzela čas.

Pri nas smo ljubitelji nosilk, lahko bi rekla da imamo rajši nosilke kot vozičke. Sama imam rada otročke pri sebi in hvala bogu se fanta rada cartata pri meni. Tako vsi zmagamo. 😉 Ko sva z dragim planirala naš mesečni road trip, o katerem si več lahko preberete tukaj, sva iskala rešitev za dolge pohode po mestih, ko bo tudi Timon želel malo zadremati ali se nositi. Postal je težak in razmišljala sva o nakupu kakšnega otroškega nahrbtnika za nošnjo otrok. Potem pa perem nosilko za Liama, in se spomnim, da bi lahko pobrskala za kakšno nosilko za večje otroke.

Sama sem že dolgo nazaj spoznala, da je z dobro kvalitetno nosilko, nošnja lahko zelo udobna in Liama sem zares ogromno prenosila v njegovem prvem letu in pol. Še zdaj se včasih rad nese in preden smo šli na road trip se že nekaj časa ni nosil v nosilki. Ne boste verjeli kakšno navdušenje je bilo, ko je videl da sem jo vzela s seboj.

Da ne odtavam. Iskala sem nosilko za malčke in jo seveda našla v otroški trgovini Silly, kjer sem kupila tudi vse nosilke do sedaj. Timon je bil navdušen, da se bo nosil tudi on tako kot Liam in z dragim sva s tem imela možnost da sama raziskujeva mesta, ko sta otroka uro-dve odspala v nosilki sredi dneva. In iskreno, ker je nosilka zares dobro, udobno narejena sploh ni težko nositi 10-14 kg nekaj ur. Veliko bolj udobna je kot pa če bi nesel na hrbtu težek nahrbtnik. Ima oblazinjene naramnice z dvojno nastavitvijo, da jih lahko prilagodiš, za maksimalno udobje. Prav tako ima podložen sedalni del pri kolenih pa bo poskrbel za udobje otroka. Primerna je za nošenje spredaj in na hrbtu.

Oba malčka sta v njej zaspala v minutah. Smrčala sta tako zadovoljno stisnjena k nama, da je bilo veselje. Midva sva pa imela frej roke, da sva obiskovala čokoladnice in podobne slastne trgovinice. 😀  K nosilki je priložena snemljiva kapuca, ki lahko dodatno podpira otrokovo glavico med spanjem, ali pa ga zavaruje pred soncem, vetrom. Tako sva s kapuco lepo stabilizirala glavo, da je med nošnjo lahko udobno spal.

Vsekakor smo jo oprali in shranili za naše pohode v hribe ali daljše izlete, kjer je možnost da bosta otroka po dolgem dopoldnevu postala zaspana. Vedno se veselita dremanja v nosilki, tako sploh ni pregovarjanja.

Nosilka je prav tako pralna. Sama sem jo večkrat že oprala na 60 stopinj in je pranje super prenesla. Sušila pa je nisem v sušilcu, ampak na zraku. Dodam še to informacijo, da je izredno lahka, ima le 0,9kg.

Primerna je za malčke od 11,5 do 27,5 kg oziroma otrokove velikosti minimalno 81,5 cm in starosti od 18 mesecev do +4 let.

Za vse, ki iščete podobne rešitve za daljše izlete, potovanja, izlete v hribe… vam jo toplo priporočam. Še več informacij o nosilki najdete v otroški trgovini Silly tukaj.