Anina kuhinja

Sanje vsakega avtorja

Sanje vsakega avtorja

Pisanja kuharice/priročnika Anina kuhinja za najmlajše se nisem lotila zaradi kakršnegakoli dobička ali posla, ampak izrecno in samo zato, ker sem se sama lovila v tem obdobju in sem izredno pogrešala slovenski priročnik in recepte za to izredno pomembno obdobje v življenju mojega malčka. Vse kar sem našla je bilo kup zastarelih in prevedenih kuharic. Manjkalo je nekaj z odgovori na najbolj pomembna vprašanja in s kupom slovenskih idej za kašice. (Pa seveda nekaj, za kar ne odšteješ ravno 40-50 eurov) Zakaj poudarjam slovenskih? Zato, ker v prevedenih različicah ne boste našli pristnih slovenskih sestavin, kot je prosena kaša, ajdova kaša, polenta … Te sestavine so zdrave, preproste za uporabo, malčki jih obožujejo in za piko na i, so še poceni. Ni boljšega.

AKZN_Naslovnica_400px

Ker me prehrana strašno zanima, sem strnila vsa pomembna dejstva na začetek kuharice, jih dala v pregled strokovnjakom in zraven dodala še več kot 130 preizkušenih idej za kašice. Knjigica je tako nastala v samem obdobju uvajanja goste prehrane pri mojem Timonu in mislim, da je to tudi eden izmed razlogov da deluje.

Na moje največje presenečenje se je kuharica v dobre pol leta razprodala. Naj povem, da me je to dejstvo prav res ganilo in toplo mi je pri srcu, da sem lahko vsaj malo olajšala pot uvajanja kakšnim staršem, ki so kuharico kupili.

Mamice so nad njo navdušene in ker je bilo nad njo še ogromno povpraševanja lahko povem da je teden nazaj k meni prispel ponatis. Tako vsem mamicam in očkom, ki kuharice niste našli v knjigarnah, lahko sporočim, da so le te spet dobro založene z izvodi moje Anine kuhinje za najmlajše.

Bom pa vesela, če svoje komentarje o kuharici pustite pod objavo vsi, ki ste si kuharico kupili. Seveda sprejemam tudi konstruktivne kritike. 😉

Topel pozdrav,
Ana

 

 

Komentarji

 1. Top priročnik! Meni je prišel zelo prav. Recepti so super, preprosti in moja punčka jih obožuje 🙂 Samo tako naprej, jaz se prav veselim naslednje kuharice, za malčke in malo starejše 🙂

  1. Nina, hvala. Tvoje besede ogromno pomenijo. 🙂 Brez skrbi, še kar nekaj zelo zanimivih kuharic/priročnikov imam v načrtih. 😉

 2. Nam jo je prinesel Dedek Mraz! Na prvi vtis je super, razumljiva, pisana. Čez en mesec bo prišla vsekakor prav, saj bomo tudi mi začeli z uvajanjem goste hrane. Tako kot si napisala sama, se veselim in me je “strah” obenem 🙂

 3. Kljub temu, da je čas, ko sta bila moja dva fanta na uvajanju goste hrane že pošteno mimo, moram tvojo knjigo pohvaliti. Tudi sama sem se lovila in iskala recepte in ker jih ni bilo, sem pač kot strastna kuharica ogromno in obsedeno eksperimentirala. Zato je tvoja kuharica za najmlajše postala moje najljubše darilo novopečenim mamicam in vse tri so bile zelo vesele in recepte že veselo preizkušajo. Hvalabogu za ponatis, “nujno” moram opraviti še četrti nakup, saj sem točno pred dvema mesecema izvedela, da bo zibala še ena meni zelo draga prijateljica. Juhu, Ana, še bo promet, delam na reklami, ti pa z ljubeznijo ustvarjaj naprej :-)!!!

 4. Draga Ana,

  Tudi pri nas je tvoja knjiga nepogrešljiva. Z veseljem ukrademo kakšno idejo iz nje;). Res je super, da so sestavine domače, nam poznane in dostopne (kar ne morem trditi za knjige tujih avtorjev).

  Pri tovrstnih knjigah pogrešam vsaj nekaj smernic, s katerimi obroki začeti in nato nadaljevati ter mogoče par primerov konkretnih dnevnih jedilnikov. Sama sem precej brskala tudi po informacijah, kolikšne količine mleka in tekočine nasploh mora otrok dobiti pri določenih mesecih.

  Drugače pa super uporabna knjigica in vse pohvale:)

 5. Moja malčica obožuje jedikatere delam po tvoji knjigici 🙂 ko sem jo hotela kupiti sem se vozila po celi ljubljani in na srečo me je en izvod počakal 🙂 všeč mi je ker je napisana tako enostavno in domače, da je veselje kuhati po receptih 🙂 brez kompliciranja in s sestavinami ki jih dobiš pri nas 🙂 slovenski trg je defenitivno potrenoval takšno kuharico za malčke 🙂 Ana z veseljem kuham po vseh tvojih receptih in prebiram tvoj blog, vse dobro ti želim tudinaprej!
  Lp, Teja

  1. Teja, stokrat hvala za tako lep komentar. Presrečna sem, da knjigica pride prav. 🙂 Hvala <3

Komentarja ni mogoče oddati.