Anina kuhinja

Izrazito poslabšanje alergije

Izrazito poslabšanje alergije

Ne glede na to, da sem preoblekla kavč v antialergijski material, zaščitila posteljo s prevlekami, pospravljam, sesam in brišem prah non stop, se izpuščaji niti malo niso umirili. Vbistvu bi lahko rekla, da so dobili novo, še večjo razsežnost.

Najprej sem mislila, da je poleg alergije na pršice razvil še alergijo na citruse. Njegovo poslabšanje se je nekako ujemalo z začetki mandarin, pomaranč in kivijev. Tako sem citruse izločila iz prehrane, vendar nekega bistvenega izboljšanja ni bilo. Vbistvu mu že več kot dva meseca njegovo stanje na koži niha. Od slabega, do groznega. Priznam, da mi zvečer, ko ga mažem po telesu, postane prav slabo ob pogledu na njegove izpuščaje in na njegovo stisko, ko ga prav vsak delček kože tako zelo srbi. Ne bi začela, da se zbuja na 1-2 uri vse noči, se usede, stoka in praska.

V obupu sem pomislila že čisto na vse. Kakšna stvar mu malce pomaga, ampak za uro dve (hrastova kopel, fenistil) potem pa smo spet tam.

Kljub temu, sem ves čas v ozadju imela neprimerne razmere v varstvu, pa sem jih vedno potlačila stran. Timon v varstvu tako uživa, ustvaril si je prijatelje in komaj čaka, da gre tja. Toda, glede na njegovo stanje ta teden, me je zdravnik postavil na realna tla. V varstvu z vsemi preprogami, zavesami, kavči enostavno ne bo šlo. Imam srečo, da je gospa v varstvu neverjetno prijazna in je na mojo lepo prošnjo pripravljena prostore spremeniti v sprejemljive našemu stanju.

Zdaj pa samo upam, da se stanje izboljša. Vbistvu molim, da čimpreje prerastemo reakcije na koži, ker nam onemogočajo vse obiske, kakršnekoli dopuste, varstva pri starih starših …

Vse mamice ki imate isto izkušnjo. Kdaj so vaši otroci prerasli to obdobje z izpuščaji na koži?

Topel pozdrav,

vaša Ana

 

Komentarji

 1. Draga Ana! Razumem tvojo stisko, smo bili na istem, moja starejša hči je imela hude težave skožo od svojega 6.meseca dalje. Obiskali vse mogoče dermatologe, preizkusili 1001 kremo in kopel, pa nič. Zdravniki so pisali same kortikosteroide….za znoret. Ker imam tudi sama težave s kožo, vem, kako na dolgi rok ti kortikosteroidi poškodujejo kožo.
  Vse dokler nismo prišli do homeopatinje dr.Špele Peternelj v Škofji Loki. Ona je zelo pomagala starejši hčeri, kasneje pa tudi mlajši, ko so se ji vnetja ušes ponavljala na 3 tedne. Sedaj sta obe ok in stareša nima nobenih težav s kožo več. Če potrebuješ kakšno pomoč, me kontaktiraj. Homeopatijo ti toplo priporočam, saj sem se sama pri sebi in pri otrocih prepričala o njenem pozitivnem delovanju. Pa veliko zdravja vam želim. Tina

  1. Tudi mi smo se borili z AD-jem od tretjega meseca naprej. Bili smo v bolnišnici, imeli hudo dieto urtika 3, preizkusili nešteto krem,… Pri 12ih mesecih so mu potrdili alergijo na mleko in jajca. Da smo se znebili srbečih izpuščajev in neprespanih noči, nam je pomagala bioresonanca in vsakodnevno dodajanje probiotikov k prehrani. Sedaj smo stari 18 mesecev in kljub zimskemu obdobju, katerega me je bilo strah, se AD ni pojavil… in upam da se ne vrne nikdar več. Tudi vam iz srca želim, da bi kmalu zagledali “lučko na koncu tunela”- da bodo izpuščaji izzveneli in da bi mali junak lahko mirno prespal noči.

   Tjaša

   1. Tjaša, mi lahko zaupaš pri kom ste hodili na bioresonanco in na kakšen način so mu pomagali. Sama namreč resno razmišljam o neki alternativi in se nekako ne morem odločiti kam bi šla. Stanje pri nas je namreč vsak teden slabše in skrbi me kako dolgo bo še trajalo. :/

    Hvala ti za deljeno izkušnjo in čas. 🙂

  2. Tina, prišla sem do točke kjer tudi sama resno razmišljam o bioresonanci in homeopatiji. Mi lahko poveš na kakšen način vam je gospa pomagala. Se je koža vaše hčerke potem kar popravila? Kako hitro je prišlo do neke vidne spremembe?

   Hvala ti za deljeno izkušnjo in tvoj čas. 🙂
   Toepl pozdrav

 2. Tudi sama bi vam zelo priporočila bioresonanco. Ima številne pozitivne učinke pri tovrstnih težavah. Sama sem jo sicer obiskovala zaradi drugih težav, vendar pa poznam kar nekaj ljudi, katerim je uspešno odpravila tudi takšne ali drugačne alergije in kožne ekceme.

  1. Maja, resno razmišljam o njej. Iščem bolj ali manj le še pravo osebo, za katero bi se odločila.

 3. Pri prvemu so zelo zgodaj odkrili alergijo na jajčne in mlečne B, kasneje izveneli. Nadaljevalo se je z alegijo na pršico, mokarja, mačjo in pasjo dlako. Koža grozna. AD se je poslabšal pozimi. Poleti pa alergija na sonce. Na začetku sem se bala kortikosteroidnih krem, tudi clarnitin sirup če je bilo nujno. Pa sem nato spremenila način. V stanju izbruha sem takoj pričela s clarnitinom (se mi je zdel boljši od fenistila). Vsak dan pred večerjo. Kožo smo negovali z Avene AD izdelki, na žariščih pa sem mazala z kortikosteroidno kremo. .. bolj kot s prahom sem bila obsedena z dvojnim izporanjem perila in absolutno brez mehčalca. Nekako pri dopolnjenem 4 letu se je stanje zelo zelo poboljšalo. Še vedno uporabljam mila, negovalne kreme od Avene, LaRoche Posay (to prilorocajo na dermatoloski kliniki), A Derma.. treba je probat kaj najbolj pase kozi.Tudi tamal (2 leti) ima AD ampak v milejsi obliki.

  Minilo bo…zdej je pa malo tezko to gledat.

  Lp.

  1. Tina, res je grozno to gledati. Mene kar stiska ko ga vidim otečenega in popraskanega. :/ Sploh pa nič ne spi in medtem ko bom jaz že nekako preživela nespanec, se mi zdi da bi bilo zanj koristno če bi vsaj malce bolje spal.

   Ugotavljam, da ga mogoče draži tudi moj prašek za pranje. Zdaj sem ga zamenjala. Vidim, da si omenila da si dvakrat izpirala? Sem prav razumela? Tudi sama sem že razmišljala o tem.

   Pri nas mila sploh ne uporabljamo, ampak se tuširamo le z vodo. Misliš, da bi bilo za kožo bolje, da bi mu jo umivala z milom (seveda primernim zanj)? Edino za rokice kadar so umazane. Negovalno kremo imamo mešano v lekarni vsak mesec in se mažemo dvakrat dnevno povsod.

   Vbistvu me zelo skrbi, da bo to stanje trajalo še dve leti, do 4.let. To se mi zdi takooo dolgo. Kako ste vi zdržali? Sama sem že na meji da poskusim še z bioresonanco.

   Hvala za deljeno izkušnjo <3
   Topel pozdrav

 4. Našemu sedaj že 11 letniku so pri letu in pol odkrili alergijo na pršice, pasjo in mačjo dlako in brezo. Pri slabih dveh letih se je razvila še alergijska astma. Tudi sami so prvo umaknili vse tepihe in zavese, ter okolje naredili primerno alergiku. Kljub vsemu se stanje na njegovi koži in pri sami astmi ni izboljšalo. Že takoj ob diagnozi smo ukinili mehčalec, kasneje pa v obupu še sami pralni prašek (uporabljati sem začela pralno kroglo, lahko pa kupite tudi pralne oreščke) ter začeli njegova oblačila sušiti samo v sušilnem stroju. Stanje se je po ukinitvi praška vidno izboljšalo. Skoraj nimamo več težav razen spomladi, ko cvetijo breze. Pa še mala pripomba, po priporočilu prijateljice smo začeli pisati dnevnik hranjenja in kmalu smo sami odkrili alergijo na čokolado. Ko je pojedel košček čokolade ali sladice s čokolado se je stanje poslabšalo za 100 %. Opazujte če se ob določeni hrani stanje poslabša. Našemu na testih razen laktozne intolerance ni bilo odkritih nobenih drugih alergij na hrano.

  1. Zelo zanimivo, sama zdaj ugotavljam, da njegovo kožo neverjetno poslabšuje prašek za pranje oblačil. Zdaj dvojno izpiram in uporabljam drugega v zelooo majhni količini. Stanje se je izboljšalo. Nisem pa opazila nikakršnih reakcij pri hrani. Smo pa odkrili en način, ki mu zelo lajša srbeče noči. V kratkem napišem objavo. 🙂

   Smem vprašati kaj je pralna krogla? Nisem še slišala zanjo?

   Topel pozdrav,
   Ana

Komentarja ni mogoče oddati.