Anina kuhinja

Zdrobovi kroketi ali hrustavci pečeni v pečici

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 15-18 kroketov

Sestavine:

Sestavine za krokete:
250 ml mleka
100 gramov Zlata ptička pšeničnega ali pirinega ali kamutovega zdroba
2 žlici Zlata ptička masla
1/2 čajne žličke soli
1 Zlata ptička domače jajce
+
1 jajce
5-8 žlic drobtin

+ koščki masla za peko

Predlog za potrežbo:
priloga ob mesnih jedeh
samostojno ob pomakah – npr. Kečap (moj je iz Zlate ptičke)
priloga k zelenjavnim jedem

Postopek:

Natisni

Mleku dodamo sol in ga pripeljemo do vretja. Takšnemu vmešamo zdrob in med rednim mešanjem kuhamo da se zgosti. Takrat odstavimo in ohladimo.

Ohlajenemu vmešamo jajce in oblikujemo testo.

Razdelimo ga na dva dela in vsak del zvijemo v svaljek željene debeline. Zrežemo na svaljke dolge nekih 4-5 cm.

Povaljamo jih v stepeno jajce in nato v drobtine in odlagamo na papir za peko.

Po vrhu posprejamo z maslom v spreju ali dodamo tanke koščke masla. Položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 13-15 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.