Sestavine:
Sestavine:
250-300 gramov piščančjih filejev
1 čajna žlička Kotanyi žar mešanice za piščančje meso
2-3 jajca
2-3 pesti mešane solate
1-2 pesti češnjevega paradižnika
1/2 avokada
Sestavine za preliv:
100 ml jogurta
1/3 čajne žličke česna
bel poper in sol po okusu
1/3 čajne žličke sladkorja
svež drobno narezan drobnjak
Postopek:
NatisniPiščančje meso vzamemo iz hladilnika in ga pustimo na sobni temperaturi 30 minut.
Nato ga oplaknemo, osušimo in vanj vmasiramo mešanico začimb. Pustimo stati 10 minut.
Jajca dodamo v hladno vodo, ki ji dodamo malo soli in žlico kisa in jih kuhamo 10 minut. Splaknemo z mrzlo vodo in olupimo, ter ohladimo.
Žar (ali ponev če žara nimate) segrejemo ter na njem na hitro popečemo meso na obeh straneh. Če fileji niso predebeli imajo dovolj nekaj minut na obeh straneh. Popečeno meso pokrijemo s pokrovko, umaknemo iz plošče in pustimo da se uleže dokler pripravljamo solato.
Vse sestavine za preliv zmešamo.
Solato natrebimo, paradižnike razpolovimo, avokado in jajca narežemo in na koncu dodamo še narezano meso.
Postrežemo.