Sestavine:
2 x Rio mare skuša v omaki Messicana
4-6 manjših koruznih ali pšeničnih tortilj
150 ml kisle smetane
6 manjših kislih kumaric
3 vejice peteršilja
3-4 listi hrustljave solate ali dve pesti sveže špinače
1 polna pest naribanega sira
sol po okusu
Postopek:
NatisniKumarico, ščepec soli in peteršilj, ter žlico kisle smetane zmiksamo do finega. V zmes počasi z žlico vmešamo preostalo smetano.
Tortilje potresemo s sirom, dodamo skušo in špinačo, ob robovih zapognemo in zvijemo.
Na olju jih zapečemo da ostanejo zaprte.
Postrežemo jih zraven zelene pomake.
Zapečeni topli tortiljini zvitki s špinačo, skušo in zeleno pomako so super ideja za malce drugačno kosilo, ali ideja za zabave, druženja, goste.. nad njimi ne bo nihče ostal ravnodušen.
Zvitke sem nadevala z Rio Mare skušo v omaki Messicana.