Anina kuhinja

Waldorfska lahka solata

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2 osebi

Sestavine:

2 lista hrustljave zelene solate
2-3 jabolka
2 žlici rozin ali pest svežega grozdja
3-4 žlice orehovih jedrc
50-80 ml grškega jogurta (ali navadnega)
80 ml navadnega jogurta
2-3 žlice limoninega soka
1 čajna žlička medu (po želji)
limonina lupinica ene bio limone
majhen ščepec soli

Postopek:

Natisni

Orehova jedrca stresemo na pekač obložen s papirjem za peko in v pečico segreto na 180 stopinj za 10 minut. Ko zadišijo so pripravljena.

Jabolka razkoščičimo in narežemo na manjše kocke.

Jogurta, med, limonin sok in limonino lupinico, ter majhen ščepec soli zmešamo skupaj.

Jabolka, orehe, rozine, narezano solato premešamo in stresemo v skledo. Prelijemo s polivko, premešamo in serviramo.