Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Vojvodinski krompirček

Kuhanje narezanega olupljenega krompirja.

Pretlačeni kuhani krompir z rumenjaki in margerino ter začimbami.

Oblikovanje vojvodinskih krompirčkov.

Tapkanje krompirčkov z rumenjakom.

Pečeni vojvodinski krompirčki.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 1200 g krompirja (približno 10 srednje velikik krompirjev )
– 1 zvrhana žlica margarine
– 4 rumenjaki
– ščepec muškatnega oreščka, soli, popra

OPIS PRIPRAVE:

   Krompir olupimo in narežemo na koščke debeline 1-2 cm, da se bodo hitreje skuhali. Krompir solimo in zalijemo z vodo ter postavimo na vročo ploščo. Posodo pokrijemo. Ko voda zavre, vročino zmanjšamo na srednjo in kuhamo še kakšnih 20 minut. Ali je krompir kuhan, preverimo tako da vanj zapičimo vilico in če lepo zdrsi skozi, je krompir kuhan. Medtem pečico segrevamo na 200 stopinj.
  Kuhan krompir odcedimo in pustimo da dodatna voda iz krompirja izpari ( pustimo ga kakšnih 10 minut ). Nato ga pretlačimo in mu dodamo 3 rumenjake, muškatni orešček, sol poper in margarino. Vse skupaj dobro pretlačimo. Pekač obložimo s peki papirjem. Krompirjevo maso nadevamo v brizgalno posodico z zvezdastim nastavkom ( če te nimate, maso nadevajte v prozorno vrečko, in rob odrežite ).  Na pekač nato oblikujte manjše kupčke, med njimi naj bo vsaj pol cm prostora. Krompirčke nato položite v pečico za dobrih 5 minut, nato pa jih vzamite ven. Z preostalim rumejakom malce potapkajte vsak krompirček in jih položite nazaj v pečico za približno 20-30 minut.
   Postrežite jih lahko zraven raznih omak, priporočam smetanovo omako s tuno in koruzo ali raznih vrst pripravljenega mesa.


DOBER TEK

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.