Sestavine:
Sestavine za vlaganje:
4 pese
6 kozarcev vode (velikost cca jogurtov lonček)
1 + 1/2 kozarca jabolčnega kisa
4 žlice sladkorja
2 žlici soli
+ 10 kuhanih in ohlajenih olupljenih jajc
Sestavine za nadev:
10 rumenjakov
3 žlice kremnega sira
2 žlici kisle smetane
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke mletega popra
1/4 čajne žličke kurkume
1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu
Postopek:
NatisniPeso olupimo in narežemo na kolobarje (To bomo potem lahko jedli kot vloženo za solato, tako jo narežite tako na tanko kot jo radi jeste v solati.) Zalijemo jo z vodo, kisem, ter dodamo sladkor in sol. Zavremo in na nizkem ognju kuhamo 20 minut. Ohladimo.
V ohlajeno dodamo kuhana, olupljena in ohlajena jajca. Položimo v hladilnik čez noč.
Naslednji dan jajca razpolovimo. Rumenjake zmešamo s kislo smetano, kremnim sirom, soljo, poprom, česnom in kurkumo. S kremo nadevamo jajca in jih okrasimo, ter postrežemo.