Anina kuhinja

Vložena pesina spomladanska nadevana jajčka

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20 minut + namakanje čez noč

Količina: cca 10 jajc

Sestavine:

Sestavine za vlaganje:
4 pese
6 kozarcev vode (velikost cca jogurtov lonček)
1 + 1/2 kozarca jabolčnega kisa
4 žlice sladkorja
2 žlici soli

+ 10 kuhanih in ohlajenih olupljenih jajc

Sestavine za nadev:
10 rumenjakov
3 žlice kremnega sira
2 žlici kisle smetane
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke mletega popra
1/4 čajne žličke kurkume
1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu

Postopek:

Natisni

Peso olupimo in narežemo na kolobarje (To bomo potem lahko jedli kot vloženo za solato, tako jo narežite tako na tanko kot jo radi jeste v solati.) Zalijemo jo z vodo, kisem, ter dodamo sladkor in sol. Zavremo in na nizkem ognju kuhamo 20 minut. Ohladimo.

V ohlajeno dodamo kuhana, olupljena in ohlajena jajca. Položimo v hladilnik čez noč.

Naslednji dan jajca razpolovimo. Rumenjake zmešamo s kislo smetano, kremnim sirom, soljo, poprom, česnom in kurkumo. S kremo nadevamo jajca in jih okrasimo, ter postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]