Sestavine:
Sestavine:
15-20 majhnih mladih krompirjev
1 rdeča paprika
1 manjša rdeča čebula
1 podolgovata sveža kumara ali 2 klasični
1 kozarček dmBio vložene koruze
20-30 gramov dmBio pinjol
40 gramov mladega svežega sira – fete
1 žlica majoneze – opcijsko
1/3 čajne žličke česna v prahu
1 polna čajna žlička dmBio gorčice
3-4 žlice grškega jogurta ali skyra ali kisle smetane
2-3 žlice dmBio jabolčnega kisa
3-4 žlice dmBio oljčnega olja
sol in poper po okusu
Postopek:
NatisniKrompir operemo in ga skupaj z lupino kuhamo v soljenem kropu nekih 25 minut. Po tem času ga odcedimo in razporedimo po papirju za peko. S tlačilko jih stisnemo in na obeh straneh premažemo z oljem. Posolimo in popopramo.
Položimo v segreto pečico na 220 stopinj za nekih 25 minut. Nato ga obrnemo in pečemo še dodatnih 25 minut na drugi strani.
Vmes pripravimo solato.
Kumaro in papriko, ter čebulo drobno narežemo. Dodamo odcejeno koruzo. Dodamo popečene pinjole, nadrobljen sveži sir, česen, gorčico, majonezo, jogurt, kis, vsaj 1/3 čajne žličke soli, poper po okusu in dodatno olje po okusu. Sama ga dodatno nisem dodajala.
Vse skupaj temeljito premešamo.
Solato zmešamo s popečenimi krompirčki in postrežemo.