Sestavine:
Postopek:
NatisniJajca dodamo v posodo za kuhanje in jih zalijemo s hladno vodo. Dodamo kis in ščep soli. Zavremo in na nizkem ognju kuhamo 10 minut. Nato prelijemo s hladno vodo in takoj olupimo.
Ohladimo.
Ohlajenim odrežemo zgornji del ki bo služil za glavico. Iz sredine poberemo ven rumenjak in ga skupaj s soljo zmiksamo ali temeljito pretlačimo z vilico. Vmešamo še kis, kislo smetano in maslo, ter fino umešamo.
Nadevamo v jajca in oblikujemo glavice. Dodamo oči iz popra ali oliv in kljunčke, ki smo jih odrezali iz korenja. Na vrh položimo odrezan del beljaka.
Serviramo kar tako ali pa na posteljici drobnjaka/peteršilja.
Eurospinu lahko sledite tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube