Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Velikonočni kolač s čokoladnim zajčkom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 1 pravokotni pekač

Sestavine:

Sestavine za kolač:
380 gramov bele moke
220 gramov masla ali margarine – sobne temperature
200 gramov sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja
3 velika jajca
200 gramov jogurta ali kisle smetane (ali mleka)
vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna

Sestavine za temni del kolača:
1/3 zgornje zmesi
3 žlice grenkega kakava v prahu + 17 žlic mleka/vode

Sestavine za nadev/preliv:
150 ml sladke smetane
150 gramov bele čokolade

Postopek:

Natisni

Sladkorja in maslo penasto umešamo.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake vmešamo v masleno zmes. Iz beljakov stepemo sneg. Moko presejemo in zmešamo skupaj s pecilnim praškom.

V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in jogurt. Na koncu nežno vmešamo še sneg.

Tretjino zmesi odvzamemo. Grenek kakav zmešamo z mlekom, da dobimo fino zmes in vmešamo k svetli zmesi. Zmes razporedimo po manjšem pekaču, ki ga prej obložimo s papirjem za peko in namastimo. Zmes mora biti še enkrat nižja kot je naš modelček za zajčka ali drugo obliko, s katero bomo izrezovali.

Kolač pečemo nekih 12-15 minut na 200 stopinjah, dokler iz njega ven ne pride čist zobtrebec. takšnega ohladimo, nato pa iz njega izrežemo zajčke – čimveč kot gre. Če kolač ne bomo dobro ohladili nam zna pri izrezovanju nagajati in se drobiti.

V pravokotni pekač, ki smo ga dobro namastili in po dolžini obložili s papirjem za peko, da ga bomo pečenega lahko lepo dvignili ven, nadevamo čisto malo svetle zmesi – ravno toliko da pokrijemo dno. Nato čez zmes naložimo izrezane zajčke in jih prekrijemo s preostalo zmesjo.

Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45-50 minut. Če kolač preveč porjavi, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo do pečenega.
Kolač je pečen, ko iz njega pride čist zobotrebec.

Sladko smetano pripeljemo do točke pred vretjem. Odstavimo. Vanjo nadrobimo čokolado in premešamo, da se fino stopi in dobimo enotno zmes, nato pa popolnoma ohladimo.

Ohlajeno čisto malo zmiksamo, da se ustvari krema. Ne miksamo preveč da se ne sesiri.

S kremo okrasimo ohlajen kolač in postrežemo.

 

Velikonočni kolač s čokoladnim zajčkom sem pripravila v čudovitem Dr. Oetker pekaču v sodelovanju s Fackelmann modelom za zajčka.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]