Sestavine:
250 gramov veganskih tortelinov Wilmersburger
1 rumena čebula
1 paprika babura
1 polpekoči feferon – opcijsko
1 majhna cukini bučka
1 večji paradižnik
1 strok česna
vejica peteršilja
majhen šopek drobnjaka
1 čajna žlička javorjevega sirupa ali 1/2 čajne žličke sladkorja
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
Postopek:
NatisniČebulo, feferon in česen narežemo na manjše tanjše koščke. Papriko in bučko narežemo na srednje velike koščke. Paradižnik narežemo na manjše koščke.
V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popečemo čebulo, papriko in bučko, da se ponekod rjavkasto zapečejo. Med praženjem jih malo posolimo. Ko se zapečejo dodamo česen in feferon. Ko zadišita primešamo paradižnik in zalijemo z dcl vode. Dosolimo, primešamo drobno narezan peteršilj in drobnjak in pokrijemo, ter na srednjem ognju kuhamo 5-7 minut.
Vmes v soljen vrel krop dodamo torteline in jih skuhamo.
Polovico zelenjave odvzamemo in spasiramo.
V fino omako zmešamo torteline. Na krožnike najprej dodamo nekaj narezane malce pokuhane zelenjave v omaki, nato pa še torteline v fini omaki.
Najboljši recept še posebno če obožuješ zelenjavo! 😀 Danes kuham že drugic in tamalcki tole tudi obožujejo 😀 Hvala Ana vi ste the best 😀❤️
Ooo hvala, to pa res rada slišim. 🙂