Anina kuhinja

Veganska bolonjska omaka s tofujem in šampinjoni

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za omako:
1 rumena čebula
10 šampinjonov
3 stroki česna
150 ml mletih paradižnikovih pelatov
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke soli – po okusu
1/3 čajne žličke origana
1-2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa (iz Zlata ptička)
1-2 žlici kečapa

Sestavine za tofujevo meso:
200 gramov tofuja (iz Zlata ptička)
3 polne žlice kečapa (iz Zlata ptička)
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/4 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke origana

Serviranje:
150 gramov testenin (iz Zlata ptička) – za vegansko verzijo izberite nejajčno verzijo
1-2 blazinice mocarele (iz Zlata ptička) – za vegansko verzijo izključite

Postopek:

Natisni

Najprej ožamemo tofu in ga nadrobimo. V skledici zmešamo vse ostale sestavine za tofujevo meso in nadrobljen tofu dobro vmešamo v omako. Razporedimo ga po papirju za peko in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut.Vmes pripravimo omako.

Na žlico olja dodamo drobno narezano čebulo in grobo zmiksane očiščene šampijone. Pražimo da se vsa voda pokuha in se sestavine lepo popražijo in porjavijo. Takrat dodamo papriko v prahu, malo soli, origano, kečap in paradižnikov koncentrat. Pražimo da se vse skupaj lepo zapeče.

Takrat dodamo nariban česen. Ko zadiši prilijemo paradižnikove pelate, sirup in malce vode. Po okusu solimo in sladkamo, da dobimo okusno omako. Kuhamo še za čas peke tofuja.

Vmes skuhamo testenine.

Tofu stresemo v omako, premešamo, nato pa vmešamo testenine. Po želji dodamo mocarelo.

Postrežemo.

Vegansko bolonjsko omako s tofujem in šampinjoni sem pripravljala iz vrhunskih izdelkov iz Zlate ptičke. Samo za vas pa imam tudi kodo ANA10, ki vam prinaša 10% popust ob celotnem nakupu v spletni trgovini Zlata ptička. Naj komu pride prav. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.