Anina kuhinja

Vatikanski kruh

Čas priprave: 1 teden

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: rebrast pekač

No pa sem se končno spravila spisati recept. Takšen je zgledal moj vatikanski kruhek. Bil je naravnost odličen. Tudi če sami niste dobili podarjenega hlebčka, ga lahko spečete, le sestavine zmešate skupaj in to je to. 🙂

Vatikanski kruhek se na pravi način peče le enkrat v življenju, na hitri način brez podarjenega hlebčka, pa ga lahko pečete kadarkoli. Prinašal naj bi srečo v družini in izpolnil željo tistemu, ki ga speče. 🙂

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Za rebrasti pekač.

Čas priprave 1 teden.

Sestavine:

– 250 g sladkorja
– 250 ml mleka
– 500 g moke
– 1/2 žlice soli
– 1/2 vrečke pecilnega praška
– 3 jajca
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja ali žlička BAM vanilijeve paste
– 250 ml olja
– 1 pest orehov
– 100-200 g BAM temne čokolade (količina po želji)
– rozine (jaz sem jih izljučila)

Opis priprave:

Jaz bom napisala postopek, ki sledi če dobite podarjen hlebček. Če hlebčka niste dobili pa bi vseeno radi kruh spekli, samo zmešajte vse sestavine skupaj in ga spečite.

Torej na hlebček v ponedeljek stresete sladkor (250 g). Hlebček pokrijete s plastično folijo in pustite pri miru cel dan. Nič ne mešajte.

V torek čez hlebček zlijete prekuhano in ohlajeno mleko (250 ml). Ne mešate.

V sredo čez hlebček stresete 250 g moke. Ne mešate.

V četertek vsebino premešate.

V petek hlebček razdelite na 4 dele. Tri podarite naprej. Enega prihranite.

V soboto vašemu hlebčku primešate vse preostale sestavine in ga spečete. Pečete ga 30 minut v segreti pečico na 180 stopinj.

 

 

 

Nastane naravnost božansko pecivo. 😉

Veselo sladkanje. 🙂