Anina kuhinja

Trojno čokoladni rjavček – brownie z jagodami

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: pekač 24x24 cm ali 20x26 cm

Sestavine:

4 jajca
100 gramov rjavega sladkorja
150 gramov moke (bele, pirine ali polnozrnate)
100 gramov masla ali margarine
400 gramov jedilne čokolade
100 gramov belo čokoladnih kapljic – ali nadrobljene čokolade
100 gramov mlečnočokoladnih kapljic – ali nadrobljene čokolade
1 čajna žlička vanilijeve paste/arome – ali vanilijevega sladkorja
ščepec cimeta
1/5 čajne žličke soli
čokoladni namaz za premaz
sveže sadje, suho sadje ali oreščki za okras – opcijsko

Postopek:

Natisni

Jedilno čokolado in maslo na najnižji temperaturi stopimo. Med topljenjem občasno premešamo. Ko je stopljena dodamo cimet, sol, vanilijevo pasto in zmešamo.

Jajca in sladkor penasto umešamo in jim dodamo moko (1 čajno žličko prihranimo). Takrat vmešamo stopljeno čokolado in na koncu še čokoladne kapljice, ki smo jih zmešali s čajno žličko moke, da se ne bodo posedle na dno.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 25-30 minut.

Ohladimo in narežemo. Premažemo s čokoladnim namazom in na vrh dodamo poljubno sadje ali orešče.

Kadar si ukradem uro za televizijo, je to ponavadi skoraj vedno 24kitchen program. Sem nenaveličana kulinarična navdušenka. 😀 Moja trenutno najljubša serija je Kraljica čokolade, pri kateri se mi rada pridružita tudi malčka, saj je njeno ustvarjanje res užitek gledati. Njena zadnja jed, za katero smo se družinsko odločili, da jo na svoj način poustvarim sama so trojni čokoladni browniji.

Še dobro, da imam Telemach-ov EON, saj sem pripravo oziroma del oddaje lahko ponovno pogledala kar med samo peko na mojem telefonu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.