Anina kuhinja

Tortilja sendviči s pršutom, kislo smetano in zeleno solato

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 3 sendviči

Sestavine:

3 večje pšenične tortilje
3 manjše koruzne tortilje
9 rezin pršuta
3 pesti naribanega sira (gavda, edamec, mocarela)
3 čajne žličke kisle smetane
ščepec Kotanyi belega popra
ščepec Kotanyi suhega peteršilja
6 listov zelene solate
nekaj žlic olja

Postopek:

Natisni

Iz koruznih tortilj izrežemo kroge premera nekih 10 cm (odvisno od željene velikosti sendviča).

Kislo smetano zmešamo s poprom in peteršiljem.

Sredino pšenične tortilje premažemo s čajno žličko kisle smetane in nanjo dodamo naribano pest sira, čezenj pa dodamo 3 rezine pršuta in dva lista solate. Na nadev položimo izrezan krog koruzne tortilje. Pšenično tortiljo ki je okrog nadeva na sredini zapognemo po delih na koruzno tortiljo in oblikujemo sendvič.

V ponvi segrejemo nekaj žlic olja na srednji do višji temperaturi (6-7/9). Na olje z zapognjenim/zloženim delom navzdol položimo sendvič. Ko se zlato zapeče in tako drži zaprto obliko, ga obrnemo okrog in zapečemo še na drugi strani.

Postopek ponavljamo da porabimo vse sestavine.

Tortilja sendviči s pršutom, kislo smetano in zeleno solato so super ideja za piknike, prazovanja ali razna druženja.