Anina kuhinja

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi.
Vzhajani kvas v sladkanem mleku.
Narejeno testo.
Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja.

Krog razdeljen na osmine.

Ustvarjanje rogljička.

Mazanje rogljičkov z rumenjaki.

Pečeni rogljički.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri

Za približno 30 rogljičkov.

SESTAVINE:

– 750-800 g moke
– 1 kocka kvasa
– 2,5 dcl mleka
– 5-8 žlic sladkorja ( odvisno od željene sladkosti testa )
– 1 čajna žlička soli
-13 žlic olja
– 2 jajca
– 2 rumenjaka

OPIS PRIPRAVE:

V manjšo posodo zlijemo mleko, mu dodamo 1 žlico sladkorja in ga pogrejemo ( da postane topel, ne vroč ). Toplega odstavimo in mu dodamo kvas ter ga pokrijemo s kuhinjsko krpo, in pustimo počivati dobrih 10 minut.
  Medtem v večjo posodo stresemo slabih 700 g moke in ob robovih natresemo sol. V sredini naredimo luknjo in vanjo zlijemo olje, jajca in nato vzhajan kvas. Vse lepo zgnetemo v testo. Po potrebi dodajamo še moko dokler se testo ne prijema več na delovno površino. Testo mora biti mehko, in bo bolj rahlo če ga boste gnetli vsaj dobrih 20 minut.
    Vzhajano testo nato razdelite na 4 dele in vsak del posebej zvaljajte v krog debeline 1-2 mm.  Krog razdelite na osmine, in vsak trikotnik lepo zavijte od širokega dela proti ozkemu. Poskrbite da je konec trikotnika lepo pod rogljičkom. Rogljičke polagajte na obložen pekač s peki papirjem.
   Tako narejene rogljičke pomažite z rumenjakom in jih pecite 25 minut ( lahko tudi malo več če imate radi malo bolj zapečene ) v segreti pečici na 180 stopinj. Med njimi mora biti vsaj 2 cm prostora.
   To seveda niso francoski rogljički, saj so le ti iz listnatega testa, temveč so le kvašeni rogljički. Tako pripravljene brez nadeva lahko postrežete k marmeladi, čokoladnemu namazu, kakavu in še kam.

Veselo sladkanje

Komentarji

    1. HVALA ZA DOPOLNITEV, RAVNOKAR SEM VZELA ZADNJI PEKAČ IZ PEČICE.SEM KAR SAMA DODALA 1,5 DCL OLJA IN JIH SPEKLA. SO ZELO DOBRI, SAMO MARMELADA MI JE MALO NAGAJALA IN PRITEKLA IZ KIFELJCA

Komentarja ni mogoče oddati.