Anina kuhinja

Testenine v omaki z bučkami in zeleno papriko

Bistvene sestavine na delovni površini.

Priprava cukini bučke.

Dodajanje vode z govejo kocko popraženi bučki, čebuli in papriki.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 1,5 srednje velike cukini bučke
– 0,5 zelene paprike
– 1 srednje velika navadna čebula
– 0,5 vijolične čebule ( lahko tudi cela če je manjša )
– 300-400 g testenin
– 1 dcl pelatov
– 2-3 žlice smetane za kuhanje
– 1 slaba pest naribanega sira
– ščepec peteršilja, soli, popra, česna v prahu
– slab dcl jušne osnove ( nadomestite jo lahko z dcl vode in govejo kocko )

OPIS PRIPRAVE:

  Na manjše koščke narežemo čebulo in jo vržemo v segreto olje v ponvi. Čebulo pražimo, dokler se lepo ne spusti in malce zarumeni, nato ji dodamo na manjše ( 0,5 cm ) koščke narezano neolupljeno cukini bučko ( odrežemo ji tisti konec bučke, kjer je bila odtrgana, in samo manjši del sredine prepolovljene bučke – tam kjer so manjša semena, lahko pa uporabite tudi ta del – po želji ). Vse lepo pražimo na srednji do višji temperaturi kakšnih 5 minut. Nato v ponev stresemo na manjše koščke narezano zeleno papriko, peteršilj, česen v prahu, sol in poper. Vse skupaj še malo pražimo. Dodamo jušno osnovo ali vodo z govejo kocko in pelate, ter vse skupaj pokuhavamo dokler večina vode ne izhlapi. Ko večina vode izhlapi, temperaturo znižamo na manjšo in dodamo smetano in sir. Počakamo da se sir stopi in dobro premešamo vse sestavine.
  Omako premešamo s kuhanimi testeninami – nasvete kako skuhati testenine najdete tukaj.

DOBER TEK