Anina kuhinja

Testenine v omaki s kuhanim govejim mesom in čebulo

Narezano kuhano goveje meso.

Praženje mesa, čebule, paradižnikovega koncentrata,..
Dodajanje jušne osnove.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 4-5 oseb.

SESTAVINE:

– približno 200 g kuhanega govejega mesa iz juhe ( lahko tudi malo več )
– 100 ml smetane za kuhanje
– 3 velike čebule
– 500-600 g testenin
– 3 polne čajne žličke paradižnikovega koncentrata
– 2 dcl jušne osnove ( če je nimate, stopite govejo kocko v 2 dcl vode )
– ščepec majarona, peteršilja, popra, soli, sladkorja
– 1 zravnana čajna žlička rdeče paprike v prahu

OPIS PRIPRAVE:

   Na manjše kocke narežemo čebulo. V ponvi segrejemo olje ( vsaj 6-7 žlic, ker če ga bo premalo, se čebula ne bo lepo zapekla ), in dodamo čebulo, ki jo pražimo na največji vročini dokler ne začne postajati rumenkasta. Nato ji dodamo na majhne koščke – 1 cm- narezano kuhano goveje meso. Vsemu skupaj dodamo paradižnikov koncentrat, papriko v prahu, sol in poper, ter pražimo še kakšnih slabih 5 minut, da se malce zapeče. Nato vlijemo jušno osnovo in pokuhavamo dokler večina jušne osnove ne izhlapi. Nato prilijemo smetano in dodamo še majaron in peteršilj ter vse skupaj zavremo, ter prelijemo čez skuhane testenine in dobro premešamo. ( nasvete kako skuhati testenine najdete tukaj )

DOBER TEK