Tenstan krompir je zelo tradicionalna slovenska priloga k raznim jedem in prav tako bolj ali manj preprosta za pripraviti. Z njo enostavno ne morete zgrešiti.
Popečena čebula. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 2 osebi.
– 5 srednje velikih kuhanih krompirjev ( nasvete – kako skuhati krompir dobite tukaj )
– 1 srednje velika čebula
– ščepec popra, soli
– 5-6 žlic sončničnega olja / ali 1 zvrhana žlica ocvirkov
Začnemo s pripravo kuhanega krompirja, ki ga jaz osebno naribam, lahko pa ga samo narežete na kolobarčke, saj se bo kasneje med tenstanjem tako ali tako bolj ali manj zdrobil. Nato nadaljujete z rezanjem čebule na manjše kockice. Narezano čebulo nato stresemo v segreto olje v ponvi ali v popečene ocvirke – bolj tradicionalna/ domača verzija. Čebulo nato solimo in dobro potenstamo, vse dokler ne postane zlato rumene in mogoče celo ponekod rjave barve, saj bo le dobro potenstana pripomogla k pravem končnem okusu. Ko je čebula pravšnja dodamo nariban-narezan krompir, ga malce popopramo in vse skupaj dobro premešamo. Krompir nato tenstamo kakšnih 15 minut in smo končali.
Zraven skleda solate,super zadeva.
Uf, čez tenstan krompir ga ni. ;))