Sestavine:
600 gramov svinjskega fileja
sol in poper po okusu
1 žlica olja
1 rumena čebula
2 stroka česna
2 žlici jabolčne čežane
2 čajni žlički naribanega hrena
100 ml suhega belega vina
100 ml vode
svež peteršilj
Predlog za prilogo:
pire krompir
pražen krompir
ajdova kaša
kuhan riž
kuskus
Postopek:
NatisniSvinjski file narežemo na medaljone in jih solimo, ter popramo.
Ponev segrevamo da se thermosignal obarva rdeče, dodamo olje in na njem popečemo medaljone. Med praženjem dodamo drobno narezano čebulo in pražimo dokler se meso ponekod rjavkasto obarva in se čebula spusti.
Takrat dodamo česen, hren in jabolčno kašo. Pražimo da zadiši. Prilijemo vino in vodo. Premešamo. Po okusu dosolimo in dodamo peteršilj. Pokrijemo in kuhamo 20-30 minut.
Postrežemo ob izbrani prilogi.
Svinjske medaljone v hrenovi omaki sem pripravljala v novi Tefalovi keramični posodi Renew+ ki ima odporno keramično oblogo.