Sestavine:
2 cukini bučki
60 gramov pinjol
šopek peteršilja
šopek bazilike
2-3 žlice oljčnega olja
2 stroka česna
2-3 žlice naribanega parmezana
1 žlica kremnega sira
2x Rio Mare tunina Leggero
2 pesti češnjevega paradižnika
pinjole za okras
sol po okusu
Postopek:
NatisniCukini bučke z aparatom narežemo v špagete.
Vse ostale sestavine razen tunine in paradižnikov zmiksamo v pesto in ga vmešamo v testenine. Naknadno vmešamo še tunino in narezan svež češnjev paradižnik.
Potresemo s pinjolami in postrežemo.
Sveži bučkini špageti s peteršiljevim pestom, svežim češnjevcem in tunino so super zdrava ideja za obrok ali malico. Odlično tudi počakajo in so lahko pripravljeni tudi vnaprej. Vsebujejo Rio Mare tunino Leggero, ki ima 60% manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju. Vsebuje le nekaj kapljic prvovrstnega ekstra deviškega oljčnega olja.
se bucke kaj prej skuhajo? lp
Ne, nič se ne kuhajo prej. Čisto sveže se uporablja. 😉