Anina kuhinja

Sushi skleda z lososom in nori algami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
350-400 gramov lososovega fileja
200 gramov dmBio jasmin riža
2/3 podolgovate sveže kumare
1 manjša rdeča čebula
4 žlice dmBio sojine omake
1 žlica dmBio sezama
1 žlica dmBio medu
1 žlica dmBio oljčnega olja
250 gramov skyra/grškega jogurta (ali majoneze za bolj kalorično verzijo)
1-2 žlici čilijeve omake – po okusu
2/3 čajne žličke česna v prahu
Sol po okusu
vrečka nori alg

Postopek:

Natisni

Lososa narežemo. V posodo dodamo sojino omako, med, olje, 1/2 čajne žličke soli, 1/4 čajne žličke česna v prahu in premešamo. Vmešamo lososa.

Riž skuhamo v soljeni vodei po navodilih.

Med kuhanjem riža popečemo lososa na ponvi.

Kumare in čebulo narežemo. V posodi zmešamo skyr s čilijevo omako, česnom in soljo.

V skledo dodamo riž, lososa, kumare in čebulo. Zraven postrežemo nori alge in pripravljeno pekočo omako. Serviramo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.