Sestavine:
Sestavine:
350-400 gramov lososovega fileja
200 gramov dmBio jasmin riža
2/3 podolgovate sveže kumare
1 manjša rdeča čebula
4 žlice dmBio sojine omake
1 žlica dmBio sezama
1 žlica dmBio medu
1 žlica dmBio oljčnega olja
250 gramov skyra/grškega jogurta (ali majoneze za bolj kalorično verzijo)
1-2 žlici čilijeve omake – po okusu
2/3 čajne žličke česna v prahu
Sol po okusu
vrečka nori alg
Postopek:
NatisniLososa narežemo. V posodo dodamo sojino omako, med, olje, 1/2 čajne žličke soli, 1/4 čajne žličke česna v prahu in premešamo. Vmešamo lososa.
Riž skuhamo v soljeni vodei po navodilih.
Med kuhanjem riža popečemo lososa na ponvi.
Kumare in čebulo narežemo. V posodi zmešamo skyr s čilijevo omako, česnom in soljo.
V skledo dodamo riž, lososa, kumare in čebulo. Zraven postrežemo nori alge in pripravljeno pekočo omako. Serviramo.