Anina kuhinja

Stromboli

Čas priprave: 35 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2 stromboli zvitka

Sestavine:

Sestavine za testo:
800 gramov moke
12 gramov soli
2 vrečki Dr.Oetker suhega kvasa
1/2 vrečke Dr.Oetker kislega testa
450 ml mleka

Sestavine za nadev enega Stromboli zvitka:
5-6 žlic kečapa ali paradižnikove omake
1 čajna žlička suhega origana + za končni posip
10-12 rezin suhe salame
10-12 rezin šunke ali piščančjih prsi
4-6 rezin mortadele
3-4 pesti naribane mocarele

+ oljčno olje za premaz

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Moko, kvas, sol in kislo testo zmešamo.

Vmešamo mleko in gnetemo nekih 15 minut. Po tem času oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati 45 minut.

Razdelimo ga na dva dela in vsak del zvaljamo na tanek pravokotnik kot vidite v videu.

Premažemo ga s paradižnikovo omako, dodamo origano, parmezan, salame in mocarelo. Privihamo robove in zvijemo v rolado.

Po vrhu zarežemo, premažemo z oljem in potresemo z origanom.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 30 minut.

Zrežemo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]