Sestavine:
Sestavine za testo za tri pice:
600 gramov navadne bele moke
150 gramov polnozrnate moke
200 ml mleka
350 ml vode
40-50 ml oljčnega olja
1 žlica medu
12 gramov soli
2 vrečki suhega kvasa
Sestavine za paradižnikovo omako za eno pico:
100 ml mletih paradižnikovih pelatov
1/4 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke suhega origana
1/3 čajne žličke sladke mlete paprike
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička rjavega trsnega sladkorja – ali navadnega
1/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev ene pice:
5 rezin sira – gavde, mocarele ali edamca
4-5 črnih in 4-5 zelenih oliv
1-2 kozarčka Rio Mare tuninih filejev v oljčnem olju
Postopek:
NatisniMoki, sol, kvas, kislo testo premešamo. Mleko segrejemo do toplega in mu vmešamo med. Nato oboje zmešamo z vodo.
Tekočine vmešamo k suhim sestavinam. Na koncu vlijemo še olje. Premešamo in nato gnetemo 15 minut. Če imamo na voljo kuhinjskega robota lahko delo prepustimo tudi njemu.
Po tem času testo oblikujemo v hlebček in ga pokritega na toplem vzhajamo 1 uro.
Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo in pustimo stati za čas priprave testa.
Hlebček razdelimo na tri dele. Vsak del zvaljamo na pravokotnik željene debeline. Testo bo med peko še enkrat toliko zraslo, tako da si debelino pice izberemo sami.
Testo preložimo na papir za peko in namažemo s paradižnikovo omako. Zapečemo v segreti pečici na 220 stopinj za 12 minut.
Nato dodamo izrezane sirove duhce in dodamo v pečico samo za toliko časa da se stopijo. Duhcom dodamo koščke črnih oliv za oči in usta. Iz oliv ustvarimo pajke in jih dodamo na pico. Dodamo tudi tunino in takoj postrežemo.