Anina kuhinja

Spomladanske pisane tortice z metuljčki

Čas priprave: 35-40 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4-5 tortic - odvisno od izbrane velikosti

Sestavine:

Sestavine za rolado:
5 jajc
1/3 čajne žličke soli
120 gramov bele moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
80 gramov navadnega sladkorja
1 žlica Dr. Oetker vanilijevega sladkorja v prahu

Sestavine za kremo:
500 ml smetane za stepanje
1 vrečka Dr. Oetker želatine fix
2 žlici Dr. Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
4-6 žlic Dr. Oetker rdeče jedilne barve – do željenega odtenka

Dodatne sestavine:
150 ml vode
1 žlica sladkorja v prahu
2 žlici limoninega soka
2 čajni žlički belega čokoladnega namaza / na tortico (ali klasično čokoladnega)
Metuljčki in Dr. Oetker dekor

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Zmes razporedimo po namaščenem papirju za peko razporejenem po pekaču. Sama sem uporabljala kar pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 8-10 minut.

Pečen biskvit ohladimo.

Iz ohlajenega izrežemo poljubne oblike – kroge ali kvadrate. Vodo, limonin sok in sladkor zmešamo. Biskvite z zmešano tekočino navlažimo. Nato jih premažemo z belo čokoladnim namazom.

Sladko smetano stepamo do točke kjer se začne gostiti, vendar je še delno tekoča. Takrat med rednim mešanjem stresamo želatino fix in mešamo nekih 20-30 sekund več. Dodamo sladkor v prahu in mešamo do čvrstega. Z lopatko vmešamo barvilo do željenega odtenka.

Kremo položimo v hladilnik za eno uro – če se mudi pa jo lahko tudi uporabimo takoj. Dodamo jo v brizgalno vrečko in tortico kot prikazuje video sestavimo in okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.