Anina kuhinja

Spomladanska solata z regratom, redkvicami, šparglji in svežim sirom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 solatni krožnik

Sestavine:

1 večja pest motovilca
1 slaba pest regrata
1 jajce
2-3 šparglji
3-4 redkvice
20-30 gramov svežega sira
3 žlice olivnega olja
2-3 žlice kisa
1 čajna žlička polnozrnate gorčice
1/3 čajne žličke soli
ščepec črnega popra
kruh

Postopek:

Natisni

Jajce položimo v hladno vodo in mu dodamo žlico kisa in ščep soli. Ko tekočina zavre, ploščo ugasnemo in pustimo jajce v vreli vodi 10 minut. Kuhanega malo ohladimo in olupimo.

Šparglje kuhamo v soljeni vreli vodi 5 minut, nato pa jih položimo v hladno vodo. Olivno olje, gorčična semena, kis in sol fino premešamo.

Motovilec in regrat razporedimo po krožniku. Dodamo na kolobarje narezane redkvice in blanširane šparglje. Nadrobimo svež sir. Na sredino dodamo razpolovljeno jajce in ga malce posolimo in popopramo.

Čez sestavine dodamo gorčični preliv in postrežemo zraven svežega kruha.

Spomladanska solata z regratom, redkvicami, šparglji in svežim sirom je preprosta lahka solata.

Šparglje lahko zamenjamo s stročjim fižolom ali jih preprosto izključimo.