|
Soljen krop desno. Zmrznjena špinača levo. |
|
Odtajana špinaša, nariban sir in stepena jajca. |
|
Surova zmes na pekaču. |
|
Pečena zmes med hlajenjem. |
|
Ohlajena zmes premazan s sirnimi namazi. Levo zeliščni sirni namaz, desno navadni. |
|
Levo šunka na zeliščnem sirnem namazu, desno prekajen losos na navadnem sirnem namazu. |
|
Ohlajena zvita rolada. |
|
Levo špinačna rolada s šunko, desno s prekajenim lososom. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
Za navadni nizki pekač.
SESTAVINE:
– 270 g špinače
– 300 g sira gavde
– 9 jajc
– ščepec soli, popra
– 100 g sirnega zeliščnega namaza
– 100 g sirnega navadnega namaza
– 200 g prekajenega lososa
– 150 g šunke
OPIS PRIPRAVE:
Zmrznjeno špinačo damo v soljen krop za 2-3 minute. Nato jo precedimo v posodo. V manjši posodi stepemo jajca. K špinači vlijemo jajca in sir ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes prelijemo na obložen pekač s peki papirjem in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za slabih 15 minut. Pečeno zmes pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo in pustimo da se ohladi.
Ohlajeno premažemo s sirnimi namazi in sicer tam kjer bomo položili prekajenega lososa namažemo navadni sirni namaz, tam kjer pa nameravamo položiti šunko namažemo z zeliščnim sirnim namazom. Čez navaden sirni namaz položimo nato prekajenega lososa, čez zeliščnega pa šunko. Lahko se odločite tudi da vso rolado naredite le z lososom ali samo s šunko.
Sestavine nato zvijemo in rolado dobro- na tesno ovijemo v prozorno folijo ali v aluminijasto folijo. Rolado pustimo v hladilniku čez noč in narežemo naslednji dan. Rolada je odlična priloga k raznim narezkom.
Dober tek
Odlično! Super kombinacija 🙂
Špinača je zmiksana ali nasekljana?
Eva, lahko uporabiš katero koli. Ta je bia na drobno nasesekljana. 🙂
Lep pozdravček,
Ana