Anina kuhinja

Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom

Narezana čebula in pršut.
Popečena čebula in pršut.
Dodajanje origana omaki.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 400-500 g špagetov
– 100- 120 g pršuta
– 1 srednje velika čebula
– pest parmezana
– 200 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl mleka
– 1 polna žlica moke
– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

   V posodi zavremo soljeno vodo. V zavreto damo špagete in jih kuhamo 10-12 minut. ( več nasvetov za kuhanje testenin najdete tukaj ). Kuhane odcedimo.
  Za omako najprej na drobno narežemo čebulo. Pršut narežemo na manjše kocke. V ponvi segrejemo olje ( 3 žlice ) in mu dodamo narezano čebulo ter jo popražimo dokler ne postane rumenkasto rjave barve. Dodamo ji pršut in ga pražimo kakšno minutko. Nato v kozarcu zmešamo mleko in moko ( če nimate radi gostih omak ta del preskočite in dodajte rajši 100 ml smetane za kuhanje več, saj zmešano mleko z moko služi kot zgostevalec omake ). V ponev nato zlijte smetano in zmešano mleko z moko. Vročino zmanjšajte na najmanjšo. Omaki dodajte origano, sol po potrebi, poper in čisto malo sladkorja. Ko se zgosti jo odmaknite s plošče. V omako lahko že vnaprej naribate parmezan in ga vmešate vanjo. Lahko pa parmezan postrežete zraven že zmešanih testenin z omako.
    Kuhane testenine nato dobro zmešate z omako in postrežete.

Dober tek!