Anina kuhinja

Solatni krožnik z lešniki, mehkim sirom in popečenimi česnovimi kruhki

Nepopečeni narezani kruhki z olivnim oljem.

Lešniki na kuhinjski krpi s tolkalom.

Drobljenje lešnikov.

Zdrobljeni lešniki.

Krožnika z narezanimi paradižniki.

Popečeni kruhki.

Drgnjenje prepolovjenega česna po kruhkih.

Rezanje kruhkov.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 2 osebi.

SESATVINE:

– 4-5 srednje velikih paradižnikov
– polovica rdeče paprike
– polovica oranžne paprike
– polovica zelene paprike
– 80 g mahkega sira
– 50-70 g neolupljenih lešnikov
– polovica manjše francoske štruce
– olivno olje, jabolčni kis, poper

OPIS PRIPRAVE:

  
    Sestavin je za dva solatna krožnika. Tako da vse sestavine prepolovite in eno polovico porabite za en krožnik, druga pa za drugega.
   Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kruhke narežemo na debelino 1 cm. Pekač obložimo s peki papirjem in ga pokapamo z olivnim oljem. Nanj položimo narezane kruhke in še njih pokapamo z olivnim oljem. Položimo jih v segreto pečico. Pečemo jih dokler ne postane zlato rumeni. ( kakšne dobrih 10 minut ).
   Medtem vzamemo lešnike, jih ovijemo v kuhinjsko krpo ter jih s tolkalom ( najboljši je tisti za zrezke ) malce pretolčemo. Vendar ne stolčite jih v prah, temveč v različne velikosti.
   Paradižnike in paprike operemo. Paradižnike narežemo na kolobarčke in jih položimo po krožniku. Nato na kocke narežemo paprike in jih potresemo čez paradižnike. Sir z rokami lepo natrgamo po celem krožniku. Nato vzamemo ven pečene kruhke. Prepolovimo olupljen česen in ga podrgnemo po vsakem kruhku posebej. ( s tem bodo imeli kruhki takšen okus kot česnovi kruhki ). Takšne nato razrežemo na kocke ter potresemo na sredini krožnika. Čez vse skupaj potresemo še zdrobljene lešnike.
   Končamo tako da čez vse sestavine malce pokapamo olivnega olja in kisa. Ter jed malce popopramo.
   Takšna solata je lahko šteta tudi kot lahka glavna jed saj je dovolj nasitna. Če pa bi radi še kakšno jed poleg solate pa priporočam pečen ali ocvrt krompirček.

Dober tek!