Sestavine:
- 200 gramov Natur aktiv dolgozrnatega riža
- 200 gramov Natur aktiv mletega govejega mesa
- 1/2 Natur aktiv bio zelenjavne jušne kocke
- majhen šopek svežega peteršilja
- sol in poper po okusu
- 1/2 čebule
- glavica hrustljave solate – le sredinski mali listi
- 2-3 pesti Natur aktiv češnjevega paradižnika
- Olivno olje in vinski kis po okusu
Postopek:
Natisni- Na olju popražimo drobno narezano čebulo da se spusti. Takrat dodamo meso in ga pražimo da malce porjavi. Takšnemu dodamo riž in ga minuto ali dve pražimo. Prilijemo 1 liter vode in dodamo jušno kocko. Dodamo sol in poper, ter riž skuhamo. Po potrebi prilijemo še malce vode, če le ta med kuhanjem izhlapi.
- Kuhanemu rižu primešamo narezan svež peteršilj in ga odstavimo, ter malce ohladimo.
- Solatne posodice razporedimo po pladnju. Češnjev paradižnik narežemo na drobno, ga posolimo in po okusu okisamo, ter mu dodamo olivno olje.
- Po solatah razporedimo riž in po vrhu vse skupaj okrasimo s pripravljenimi paradižniki. Takoj postrežemo.