![]() |
Narezana paprika in pelati na delovni površini. Praženje čebule v ponvi. |
![]() |
Popražena paprika in čebula. |
![]() |
Narejena omaka. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 3 osebe.
– 200-300 g sojinih špagetov
– 1 srednje velika vijolična čebula
– polovica manjše rdeče paprike
– polovica manjše zelene paprike
– polovica manjše oranžne paprike
– 200 ml paradižnikovih pelatov
– 100 g koruze iz konzerve
– 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
– ščep bazilike, peteršilja, popra, soli in sladkorja
– polovica čajne žličke paprike v prahu
– 2 žlici smetane za kuhanje
Sojine špagete skuhamo v soljeni vodi. Kuhamo jih toliko časa, kolikor je predpisano na embalaži. ( več nasvetov za kuhanje testenin najdete tukaj )
Narežemo čebulo in papriko na manjše kocke. Nato v ponvi segrejemo malce olja in popečemo najprej čebulo ( pražimo jo kakšne 3 minute ) nato ji dodamo narezane paprike. Vse skupaj pražimo kakšnih slabih 5 minut na srednji temperaturi ( 7/9 ) Dodamo pelate in dcl vode, peteršilj, baziliko, sol, poper, paradižnikov koncentrat, sladkor in papriko v prahu. Vse skupaj premešamo in kuhamo dokler večina vode ne izpari. Dodamo koruzo in premešamo. Nato dodamo smetano za kuhanje in malce premešamo, ter omako zavremo in odstavimo.
V omako stresemo kuhane špagete in vse skupaj dobro premešamo.
Zraven postrežemo parmezan.