Anina kuhinja

Slastne Jafa kocke

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 30x25 cm

Sestavine:

Sestavine za testo:
350 gramov moke
270 gramov hladnega masla
3 žlice sladkorja v prahu
ščepec soli
1 čajna žlička pecilnega praška
2-3 žlice limone
2 rumenjaka

Sestavine za pomarančni žele:
1 liter pomarančnega soka
10 listov želatine

Sestavine za čokoladni ganache:
250 ml sladke smetane
400 gramov temne čokolade

Dodatek za okras in popestritev:
Štrukelj temna čokolada s pomarančo
ali
Čokoladni štrukelj

Postopek:

Natisni

Moko, sladkor, pecilni prašek in sol zmešamo. Dodamo hladno maslo in z impulzi zmiksamo da dobimo maslo v velikosti graha ali še malo manjše. Nato dodamo rumenjaka in limonin sok in miksamo da se sestavine povežejo v testo.

Testo s prsti pritisnemo ob dno dobro namaščenega pekača in položimo v hladilnik za 30-60 minut.

Takšnega prekrijemo z malce navlaženem namečkanim papirjem za peko in obložimo s suhim rižem/fižolom/suhim stročnicam/suhim testeninam. Takšnega pečemo v pečici segreti na 200 stopinj nekih 20-25 minut, da se lepo ob robovih zlato rjavo obarva.

Takšnega popolnoma ohladimo.

Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut. Takšno ožamemo in dodamo v kozico. Prilijemo 100 ml vode in jo na srednji temperaturi popolnom stopimo.

Takšno z metlico dobro vmešamo v pomarančni sok. Prelijemo čez ohlajen spečen spodnji del. Položimo v hladilnik za vsaj 5-7 ur – najbolje čez noč. Če se na vrhu soka naberejo pene, jih z žlico poberite dol.

Sladko smetano zavremo. Odstavimo in vanjo vmešamo čokolado. Mešamo da dobimo enotno zmes in prelijemo čez pomarančni žele.

Ohladimo v hladilniku- vsaj 1 uro.

Z vročim nožem zrežemo na kocke in na vrh dodamo tanko rezino pomarančno temno čokoladnega štruklja ali drugega izbranega. Lahko pa ta del tudi izključite.

Slastne jafa kocke so nastale z neverjetno slastnimi štruklji iz Moji štruklji, ki jih po novem lahko naročite tudi na dom. Njihovo izbiro, ki ponuja veliko različnih slanih in sladkih štrukljev si lahko ogledate tukaj. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.