Sestavine:
Sestavine za testo:
350 gramov moke
270 gramov hladnega masla
3 žlice sladkorja v prahu
ščepec soli
1 čajna žlička pecilnega praška
2-3 žlice limone
2 rumenjaka
Sestavine za pomarančni žele:
1 liter pomarančnega soka
10 listov želatine
Sestavine za čokoladni ganache:
250 ml sladke smetane
400 gramov temne čokolade
Dodatek za okras in popestritev:
– Štrukelj temna čokolada s pomarančo
ali
– Čokoladni štrukelj
Postopek:
NatisniMoko, sladkor, pecilni prašek in sol zmešamo. Dodamo hladno maslo in z impulzi zmiksamo da dobimo maslo v velikosti graha ali še malo manjše. Nato dodamo rumenjaka in limonin sok in miksamo da se sestavine povežejo v testo.
Testo s prsti pritisnemo ob dno dobro namaščenega pekača in položimo v hladilnik za 30-60 minut.
Takšnega prekrijemo z malce navlaženem namečkanim papirjem za peko in obložimo s suhim rižem/fižolom/suhim stročnicam/suhim testeninam. Takšnega pečemo v pečici segreti na 200 stopinj nekih 20-25 minut, da se lepo ob robovih zlato rjavo obarva.
Takšnega popolnoma ohladimo.
Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut. Takšno ožamemo in dodamo v kozico. Prilijemo 100 ml vode in jo na srednji temperaturi popolnom stopimo.
Takšno z metlico dobro vmešamo v pomarančni sok. Prelijemo čez ohlajen spečen spodnji del. Položimo v hladilnik za vsaj 5-7 ur – najbolje čez noč. Če se na vrhu soka naberejo pene, jih z žlico poberite dol.
Sladko smetano zavremo. Odstavimo in vanjo vmešamo čokolado. Mešamo da dobimo enotno zmes in prelijemo čez pomarančni žele.
Ohladimo v hladilniku- vsaj 1 uro.
Z vročim nožem zrežemo na kocke in na vrh dodamo tanko rezino pomarančno temno čokoladnega štruklja ali drugega izbranega. Lahko pa ta del tudi izključite.
Slastne jafa kocke so nastale z neverjetno slastnimi štruklji iz Moji štruklji, ki jih po novem lahko naročite tudi na dom. Njihovo izbiro, ki ponuja veliko različnih slanih in sladkih štrukljev si lahko ogledate tukaj. 😉