Anina kuhinja

Slana roladica s koruzo in kečapom

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 1 roladico – 1 osebo.

SESTAVINE:

  • 1 jajce
  • 6 žlic mleka
  • 80 g moke
  • 1/4 kocke kvasa
  • 2 rezini sira
  • 1 žlica kečapa
  • 2 žlici olja
  • 40 g koruze
  • ščepec soli in sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 2 mm. Spodnji del premažemo s kečapom in pokrijemo s koruzo in sirom.

Testo zvijemo v rolado, ter premažemo s stepenim jajcem.

Rolado položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut.

Pečeno razrežemo in postrežemo.

Dober tek!