Zaradi izrednih razmer, bo v spletni trgovini do nadaljnega onemogočeno plačilo po povzetju. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Sladka pomarančna marmelada z lupinico

No pa je uspela. Vso grenkobo sem odstranila in tako imate možnost, da se sami odločite katera vam je bolj všeč. Malo bolj grenka ali popolnoma sladka. 😉

Za 2 manjša kozarčka.

Čas priprave: 1,5 ure

Sestavine:

– 1 večja pomaranča
– 250 ml vode
– 250 g sladkorja
– 10 g želatine
– 1/2 limone

Izboljšave: (priporočam)
– 1/4 dcl ruma
– ščepec cimeta

Opis priprave:

Pomaranči olupimo lupinico.

Pazimo da ne olupimo skoraj nič belega dela pomaranče. Preostali pomaranči odrežemo ves beli ovoj.

Pomarančno meso narežemo na manjše koščke.

Položimo jih v posodo. Zalijemo z vodo.

Dodamo še na drobno narezano lupinico, limonin sok in naribano limonino lupinico.

Vse skupaj zavremo,

nato pa vročino zmanjšamo na manjšo in kuhamo nadaljnih 45 minut. Po tem času želatino zmešamo z dvema žlicama sladkorja.
Preostali sladkor vmešamo v posodo, kjer smo kuhali pomarančo. Vsebino mešamo dokler se sladkor ne stopi. Vročino pristavimo na najvišjo.

Nato vmešamo želatino (čimbolj počasi in ob sprotnem mešanju), zavremo in nato kuhamo še minutko. Prilijemo še rum in vmešamo cimet.

Marmelado nato prelijemo v vroče kozarčke, ki so se segrevali v pečici segreti na 50 stopinj.

Takšno dobro zavijemo v odejo in pustimo, da se počasi ohladi.

Vesele praznike.

Komentarji

    1. Dobra ideja Maja 😉 Naslednje leto zagotovo preizkusim. To sladkor marmelado sem včeraj šla delati še enkrat in imam zdaj polno omaro pomarančne marmelade, tako da za to leto jo bo dovolj. 😉

  1. Moram povedat, da je tale tvoja marmeladka ko strup! Jaz ves čas hodim z žlico okoli hladilnika in jo jem, ker si ne morem pomagat 😛 Sem že kupila pomaranče, če bo čas dopuščal, bo jutri že pod dekco 🙂

    1. In sedaj, ko jo delam, sem ugotovila zakaj je bila moja tako močna pomarančna… Uporabila sem (sicer zeloo zeloo obrezano) sadje, sladkor, limonin sok in želatino, nisem pa dodala nobene vode! In zato je bilo izrecno močno sadno in posledično tudi manj sladkorja, ker se je prej zgostila 🙂 No, zdaj ko vem, kje sem ga polomila, mislim, da jo bom kuhala ves čas 😛

  2. Po tem receptu je že pred božičem nastala moja prva marmelada 😉 Hvala za odgovor na zasebno sporočilo. Obdarovanci so bili navdušeni. Sem že kar prejela naročila za naslednjo rundo 🙂 Res je super!

  3. Mene pa zanima, zakaj je ta marmelada grenka. Najprej sem samo s prsti probala očistiti čim več belega in marmelada je bila grenka. Ok, očitno sem premalo spucala. In sem šla delat druge runde (še dobro, da je recept s samo eno pomarančo :)). Tokrat sem obrezala, ampak na koncu vseeno zagreni. Sedaj mi samo še ostane, da probam marmeladno narediti iz soka, he he.

  4. Hej 🙂 Pa si dobro obrezala? Kakor na pomaranči ostane majhen bel ovoj, bo marmelada grenka. Jo boš morala dobro obrezati, potem bo pa šlo. Pa še pazi, da ko režeš/lupiš lupinico, da skupaj z njo ne olupiš še beli del. Torej vse kar je belega mora stran. 🙂

    Upam, da ti v tretjo uspe. 🙂
    Sporoči. 🙂
    Ana

  5. Lupine sploh uporaila nisem, ker nisem imela bio pomaranč. Sem mislila, da sem jo dobro obrezala, ampak okus govori nasprotno. Hvala za nasvet! 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]