Anina kuhinja

Sezamovi grisini

Čas priprave: 1 ura

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: /

Čas priprave: 1-1,5 ure (zaradi vzhajanja – dela je malo)

Za 20-30 grisinov.

Sestavine:

– 200 g moke
– 1,5 dcl vode
– 3-4 žlice olja
– 1 čajne žličke soli
– 1 žlica sladkorja
– 0,5 kocke kvasa

– 1 jajce
– sezam

Opis priprave:

Kvas zdrobimo v toplo osladkano vodo in ga pustimo vzhajati 5-10 minut.

      V večjo posodo stresemo moko in ob rob natresemo sol. V sredini naredimo luknjico in v njo počasi vmešamo vzhajan kvas. Pazimo, da ne pride v stik s soljo. Ko je kvas vmešan, vsebino dobro zmešamo skupaj. Prilijemo olje in vse skupaj zgnetemo. Testo pustimo vzhajati vsaj pol ure.
Po tem času testo razdelimo na delčke velikosti male klementine.

Vsak delček posebej zvijemo v tanek svaljek premera slabe polovice centimetra. Po potrebi svaljek razpolovimo, če je predolg – odvisno od željene velikosti.

Nepečene grisine položimo na peki papir, premažemo s stepenim jajcem

in potresemo s sezamom.

Pustimo jih vzhajati vsaj pol ure, pa vse do ene ure.

Po tem času jih položimo v segreto pečico na 230 stopinj za dobrih 15 minut oziroma za toliko časa, da lepo porjavijo.

Veselo packanje 😉

Komentarji

  1. O super ideja – če bo le danes dovolj časa bova z mojo Medolinko to sprobali :o)))
    Dan bo šel v tisto smer, kot kotički naših ustnic :o)))

    Vse dobro …

  2. Super.
    Bi lahko sel ta recept z pirino,ajdovo,polnozrnato moko?mora v tem primeru biti se kaj bele moke?
    Hvala ti.
    Lp Zeljka

Komentarja ni mogoče oddati.