Anina kuhinja

Sendvič s piščancem, gorčičnim prelivom in zelenjavo

Premazani obe polovički štručke.

 

Pripravljene sestavine.

 

Spodnji del štručke obložen s solato.

 

Sedvič obložen z mesom.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 1 sendvič.

SESTAVINE:

– 1 makova štručka (na sliki domača makova štručka, za katero recept najdete tukaj)
– 1 manjši piščančji zrezek ( v mojem primeru dva manjša dela )
– 1 list zelene solate
– polovica srednje velikega paradižnika
– 1 zvrhana žlica lahke majoneze
– 1 zvrhana čajna žlica gorčice
– sol, poper

OPIS PRIPRAVE:

Štručko prerežemo na polovico. Poskrbimo da je zgornji del tanjši kot spodnji, saj v spodnji del odtekajo tekočine od paradižnika, oprane solate in mora biti zato malce debelejši.
Solato operemo, ter malce otresemo, prav tako operemo paradižnik in ga narežemo na kolobarje. V posodici zmešamo majonezo in gorčico. Piščančje meso stolčemo, da bo bolj mehko, mu dodamo sol in poper, ter ga na srednji temperaturi in na olju popečemo. Najprej ga popečemo na eni strani, nato ga obrnemo in ga popečemo še na drugi strani. Popečenega ohladimo.
Oba dela štručke premažemo z prelivom iz gorčice. Nato na spodnji del štručke natrgamo solatni list, nanj položimo ohlajenega piščanca, na le-tega pa položimo 2 paradižnikova kolobarja. Na koncu vse skupaj pokrijemo z zgornjo polovičko štručke. Zraven postrežemo sok.

Dober tek!