Anina kuhinja

Sacher rezine

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: za pravokotni pekač velikosti 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
4 jajca
10 žlic moke
10 žlic mleka
10 žlic rastlinskega olja
9 žlic sladkorja + 1 žlica vanilijevega sladkorja
4 žlice kakava v prahu
1 vrečka pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za preliv:
300 ml mleka
2 polni žlici sladkorja v prahu
2-3 žlice ruma

Sestavine za čokoladni obliv:
180 ml sladke smetane
300 gramov temne čokolade
2 žlici sončničnega olja

Ostale sestavine:
5 zvrhanih žlic marelične marmelade
250-350 ml sladke smetane za stepanje + 1 polna žlica sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo do čvrstega in jim vmes dodamo ščep soli.

Rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev sladkor in jih stepamo do svetlo rumene barve.

Takrat dodamo olje, mleko, moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Na hitro premešamo in po delih vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut. Če po tem času zobotrebec iz biskvita pride ven čist vzamemo iz pečice, drugače pa pečemo še minuto ali dve.

Biskvit ohladimo, nato pa razpolovimo. Sestavine za preliv zmešamo. Spodnji del namočimo s polovico preliva, premažemo z marelično marmelado in pokrijemo z drugim delom biskvita in ga namočimo s preostalim prelivom.

Položimo v hladilnik za eno uro, nato pa zrežemo na poljubne kocke. Sladko smetano za obliv zavremo. Vanjo vmešamo čokolado in olje, da dobimo enotno zmes. S čokoladnim oblivom premažemo kocke. Poljubno okrasimo s stepeno sladko smetano.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.