Stepen sneg ob ostalih sestavinah. |
Končana zmes za rolado. |
Pečen biskvit za rolado. |
Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen. |
Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu. |
Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano. |
Zvijanje rolade skupaj s servetom. |
Odvita ohlajena rolada. |
Namazana rolada pred zvitjem. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 10 minut
SESTAVINE za biskvit :
– 5 jajc
– 1 jogurtov lonček sladkorja ( 180 g )
– 1 zvrhan jogurtov lonček moke ( 190-200 g )
– 1 pecilni prašek
– 1 vanilijev sladkor
Sestavine za kremo :
– 500 g mascarpone sira
– 200 ml smetane za stepanje
– 8-10 žlic višenj ( iz višnjevega kompota )
– 3 zvrhane žlice sladkorja
OPIS PRIPRAVE:
Začneš z ločevanjem jajc. V večjo posodo ločiš beljake v manjšo rumenjake. Iz beljakov narediš sneg, počasi postopoma z metlico dodajaš moko, sladkor, rumenjake (izmenično, vsakega po malo). Na koncu skledico z rumenjaki poplakneš z 2 žlicama mlačne vode in dodaš masi. Pekač obložiš s peki papirjem, razporediš testo in pečeš na 200 stopinj približno 10 minut.
Ko je biskvit pečen, ga zvrneš na moker servet in skupaj s kuhinjsko krpo zviješ v rolado. Biskvit preden ga zvijete lahko malce potresete s sladkorjem v prahu, in tako se zagotovo ne bo prijel na kuhinjsko krpo.
Med čakanjem da se rolada ohladi ( približno 20 minut ) pripravimo kremo. V posodi stepemo smetano za stepanje skupaj s sladkorjem in ji nato z metlico nežno vmešamo sir. Višnje odcedimo in jih malce stisnemo da od njih odteče vsa odvečna tekočina, saj bi s preveč tekočine lahko uničili kremo.
Ko je biskvit hladen, ga razvijete in nadevate s kremo, ter potresete z višnjami, ter ga zvijete nazaj v rolado. Rolado nato lahko zavijete v aluminijasto folijo ali pa samo v servet in jo položite v hladilnik za kakšne 2-3 ure.
Dober tek!
ponaredek te rulade ste včeraj probale