Anina kuhinja

Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike

Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku.

Zmiksane sestavine.

Razvaljano testo na aluminijasti foliji.

Nadevano testo.

Zvita rolada z koščki masla.

Ovita rolada z aluminijasto folijo.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
Za 4 osebe, kot priloga.
SESTAVINE:
– 200-225 g kuhanega govejega mesa
– 60 g kruha ( 2 majhni štručki )
– 3 žlici smetane
– polovica goveje kocke
– 1 jajce 
– dober ščep peteršilja
– 1 strok česna
– 3 žlice moke
-2 mali čebuli
– 1 manjša rumena paprika
– 5-6 žlic smetane
– malo masla
– ščepec soli, popra
OPIS PRIPRAVE:
   Najprej pripravimo pečico in sicer jo segrejemo na 200 stopinj. Nato v električen mešalnik narežemo kuhano meso, dodamo kruh, jajce, smetano, peteršilj, česen, sol, poper, in govejo kocko. Vse to zelo dobro zmiksamo in nato stresemo na delovno površino ter vsemu skupaj dodamo 2-3 žlice moke in zgnetemo v testo. Testo položimo na pomokano alu folijo in ga razvaljamo na debelino približno pol cm. Valjamo počasi in nežno, ker je testo krhko. Poskrbite da bo pod testom dovolj moke da se ne bo prijelo. 
  Nadaljujemo s pripravo nadeva. Na manjše koščke narežemo čebulo in jo popečemo, nato ji dodamo narezano papriko in vse skupaj pečemo kakšnih pet minut. Nato dodamo sol poper, in smetano in pokuhamo da smetana izhlapi in smo nared.
   Nadev premažemo čez povaljano mesno testo, ampak pazite da pri vsakem robu pustite nenamazan kakšen dober cm testa nenamazanega. Nato z alu folijo počasi in zelo nežno( drugače nam bo nadev sproti ušel ven ) zvijemo rolado. Alu folija je le pomoč pri zvijanju, ne smete je zaviti v rolado. Končno rolado nato celo ovijemo v alu folijo ( pred tem lahko na rolado položimo tenke koščke masla. Folija bo tako pripomogla da bo rolada ostala takšne oblike kot si želimo. Vse skupaj nato položimo v segreto pečico za pol ure. Zadnji 10 minut pa zgornji del folije le malce odmaknemo da se bo na vrhu lepo zapekla. 
  Ko je rolada pečena jo nežno odvijemo in zelo nežno narežemo na koščke, ker bo dokaj krhka in se vam bo če boste preveč hiteli,znala malce razdreti.
   Takšno jed priporočam za takrat ko vam ostane kuhano goveje meso iz juhe, ni pa nujno, in pa seveda za takrat ko se vam ne bo preveč mudilo v kuhinji. Zraven zelo priporočam krompirjevo solato. ( recept zanjo lahko najdete tukaj. )
 DOBER TEK!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.