Anina kuhinja

Ričet ali ješprenj

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 150 gramov ješprena
  • 3 krompirji
  • 2 korenja
  • kranjska klobasa
  • vejica svežega peteršilja, majarona, luštreka in drobnjaka
  • 1-2 stroka česna (ali slaba čajna žlička česna v prahu)
  • poper in sol po okusu
  • 1-2 pesti kuhanega fižola

Postopek:

Natisni
  1. Krompir, korenje in klobaso narežemo na srednje velike koščke. Dodamo jih v posodo.
  2. K zelenjavi in mesu, dodamo še namočen zrnasti česen ali sveži strok česna, začimbe, poper, sol in dobro opran ješprenj. Vsebino zalijemo s hladno vodo in pristavimo na štedilnik da zavre.
  3. Ričet na najnižji temperaturi kuhamo nadaljnjo slabo uro. Zadnji 5-10 minut dodamo še fižol in ješprenj po okusu dosolimo. Zraven postrežemo kruh.