Sestavine:
150 gramov margarine ali masla – sobne temperature
80 gramov sladkorja v prahu
1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja – ali žlička vanilijeve arome
ščepec soli
200 gramov bele moke
50 gramov Dr.Oetker fine mandljeve moke (ali mlete lešnikove ali orehove)
+
2x cca 100 gramov izbrane marmelade (jaz sem izbrala češnjevo)
Sestavine za sladkorni obliv:
2 žlici limoninega soka
3-4 žlice vode
240 gramov sladkorja v prahu
Postopek:
NatisniMoko in mandljevo moko zmešamo. Maslo, sladkor , sol in vanilijev sladkor penasto umešamo. Z mikserjem mešamo kar nekih 5 minut.
Takrat začnemo z dodajanjem suhih sestavin. Zgnetemo v testo. Testo razdelimo na dva dela. Oblikujemo svaljka in jih dodamo na pekač obložen s papirjem za peko.
Tam jih pritisnemo navzdol da jih sploščimo in na sredi s prsti naredimo izdolbino kamor bomo dodali marmelado.
Tako pripravljeno testo položimo v hladilnik ali na hladno (v času zime – ven na mrzel zrak) za 30 minut.
Vmes segrejemo pečico na 180 stopinj. Ohlajeno testo namažemo z marmelado in položimo na zgornjo tretjino v segreto pečico za 15 minut.
Piškotni klobasi do mlačnega ohladimo. Takrat zmešamo sestavine za sladkorni obliv in štruci okrasimo. Zrežemo na piškote in počakamo da se obliv strdi, nato pa shranimo oziroma postrežemo.